vineri, 30 mai 2008

5 motive sa mergem la vot

1. Pentru noi, cei de 20 de ani, este prima data cand avem ocazia sa facem o alege cu privire la cine ne conduce orasul, si macar de curiozitate si tot trebuie sa votam.

2. Pentru ca suntem generatia de sacrificiu a revolutiei si se presupune ca noi suntem cei care trebuie sa schimbam Romania.

3. Pentru ca nu trebuie sa lasam batranii senili sa aleaga in locul nostru primarul.

4. Pentru ca trebuie sa invatam sa fim responsabili de faptele si alegerile noastre si sa constientizam ca avem un cuvant de spus.

5. Pentru ca la un anumit punct in urmatorii 4 ani deciziile viitorului primar ne vor influenta direct viata.

miercuri, 28 mai 2008

Frustrari de provincial(a)

Pentru cei care au uitat sau nu au citit primul post de pe blog, tin sa va aduc in vedere ca am creat acest blog doar ca sa imi postez frustrarile pe el. In alta dezordine mare de idei, postul acesta este inspirat dintr-o discutie foarte calma si pajnica pe care am avut-o azi cu un prieten (da Horia, despre tine este vorba).

In primul rand, eu nu desfintez Bucurestiul, doar autobuzele si marlanismele de genul:" au venit astia din provincie sa ne ia locurile la facultate si sa ne respire aerul poluat de Bucuresti". Apreciez in schim parcurile cu lacuri si multa verdeata, cluburile, metroul pentru ca este un mijloc foarte rapid de transport, si multele locuri de petrecere a timpului liber.

In al doilea rand, nu urasc batranii, nu sunt gerontofoba, ii urasc pe cei care sunt in stare sa iti dea in cap ca sa se aseze pe scaun in autobuz, pe cei care spun :"de ce nu mergeti voi tinerii pe jos? cand eram eu tanara.." si pe cei care nu au ce face si se plimba cu RATB-ul pentru ca e gratuit pentru cei care sunt de'o varsta cu electricitatea.

In al treilea rand, traficul din Bucuresti este un dezastru din cauza bucuresteniilor, nu din cauza studentilor provinciali care, ca si mine, circula cu autobuzul, cu metroul sau in cel mai bun caz pe jos, pentru ca nu au bani sa circule cu masina.

In al patrulea rand, barbatii nu sunt cu nici un chip mai frumosi decat femeile, asta e clar si nici nu trebuie sa mai dau argumente.

Si nu in ultimul rand, femeile mai au ele probleme cu condusul, mai sunt si profitoare, mai blocheaza traficul ca sa se dea cu ruj, dar fac toate astea aratand mai bine decat barbatii!

Ce de inteles de aici? Ca nu vad lucrurile in alb si negru, sunt constienta ca nu se poate ca ceva/cineva sa aiba numai parti bune sau parti rele si ca nu fac afirmatii din principiu.

Va pupa Carmen si nu uitati sa votati!

joi, 15 mai 2008

Nu am chef azi!

Nu prea mai am eu chef deloc de Bucurestiul asta infect! Stiu ca ma repet si o sa o mai fac de fiecare data cand va fi cazul: URASC BUCURESTIUL!!!!!!!URASC AUTOBUZELE!!!!

Nu mai pot sa mai suport drumul asta de miliarde de ani pana la scoala, trezitul cu x ore inainte si toti taranii din autobuz. Astazi, spre exemplu, o baba (intodeauna trebuie sa ma supere o baba!) mi-a dat un ditamai cotul ca sa urce in autobuz inaintea mea, dupa care nu stiu ce imi zicea in autobuz. Eu aveam castile in urechi si am observat ca vorbeste cu mine si m-am uitat si eu lung la ea in timp ce vorbea ca sa vada ca am observat ca vorbeste cu mine si ca as putea sa imi scot castile sa o ascult, dar prefer sa o ignor. Bineinteles ca am fost strivita intre bosorogi si barile din autobuz, dar deja m-am obisnuit cu oamenii astia care nu mai pot sa astepte si trebuie sa te impinga pana iti iese ficatul pe nas ca sa fie primii la usa.

Dupa numai doua statii a avut loc dezastrul! Barbatul din fata mea a ridicat mana sa se prinda de bara si asta a fost momentul in care am simtit cum mi se intoarce stomacul pe dos! Mirosea omul asta de parca ar fi avut un animal mort sub brat! Doamne, ce oroare! Ce miros!!! Unde sa ma ascund??? M-am intors urgent cu mana la nas si la gura si toti pasagerii autobuzului s-au inghesuit chiar mai mult unul in celalt spre spatele autobuzului! Am fost foarte aproape sa il invat pe mirositorul anonim cum se folosesc apa, sapunul si deodorantul, dar m-am abtinut ca m-am gandit ca o sa sara toate babele pe mine ca au pensia mica si ca fac economie la apa si sa-mi spuna, eventual, ca daca nu imi convine sa merg pe jos.

Autobuz=infern!!!!!!!!!!!Asta e clar! Si sa nu credeti ca aici a luat sfarsit aventura pe ziua de azi. Cand m-am intors era la fel de full autobuzul si erau chiar si niste tigani, unul dintre ei statea cat mai aproape de mine, mi-am ferit geanta, venea si mai aproape, doar, doar pune si el mana pe ceva...doamne cat ii urasc si p'astia!

Da...si ii mai urasc si pe muncitoriii astia nespalati care au cu o clasa mai mult ca trenul si striga dupa mine pe strada! Ce rau e sa fii asa! In alta dezordine mare de idei, daca si voi v-ati saturat va astept sa va exprimati frustrarile chiar aici pe blog, chiar daca stim cu totii ca nu se va schimba absolut nimic!

vineri, 9 mai 2008

20 de ani...lumina

Au trecut doua saptamani de cand nu am mai scris, si ma tin deja de cateva zile sa scriu, dar am avut multe de facut, am fost obosita, etc... Ideea este ca am doua-trei lucruri de spus, asa ca...

DSC00705in primul rand, a fost ziua lui Uabi, dupa cum stie tot globul deja, a fost dragut si am realizat ca Gabi nu are cum sa fie o persoana matura, de 24 de ani! Utati-va si voi la poza! Parca ar avea cinci ani! Asa...altceva ce s-a mai intamplat?...my birthdayPai a fost si ziua mea,  am fost la bowling, si apoi in club, unde am avut o experienta...hai sa o numim interesanta...Am primit cadouri frumose, adica haine, bijuterii si ceva personalizat, dupa cum am HPIM1335 scris chiar aici ca imi doresc, am primit si laptop de la Gabi si mai am de primit un cadou de la Andreea si majoritatea prietenilor mei si nu vrea  nimeni sa imi spuna ce voi primi, dar fac pariu ca o sa merite asteptarea!

In rest am fost cam ocupata, si o sa fiu in continuare, cu scoala, am teste si proiecte de prezentat...of...S-au intamplat mai multe, dar nu mai tin minte, deh, am 20 de ani, deja este alzheimerul pe mine!

In rest mai vreau sa va demonstrez, o data in plus, ca prietenul meu are cinci ani, asa ca uitati-va la filmuletul asta de la zoo.