luni, 27 octombrie 2008

Mare promotie, mare!

Repede, repede sa va duceti la Mega Image-ul de pa Iancului sa va luati produsul pe care il au ei la promotie. Aveti si poza mai jos!

P271008_12.19

sâmbătă, 25 octombrie 2008

Horia Moraru

Un nume atat de simplu, un om cu un mare caracter, atat de mare ca nu isi mai incape in piele. Horia Morarul este barbatul care probabil in copilarie a fost batut de parinti, in adolescenta de colegii de liceu si in facultate de colegii de camera. Marginalizat toata viata, la un anumit punct s-a indragostit, dar ce fel de femeie ar putea sta langa el? A fost parasit, bineinteles. Acum locuieste singur intr-o garsoniera si adoarme plangadu-si de mila.

Acest frustrat, ajuns profesor int-o institutie publica, la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, isi arata suprematia in fata studentilor care nu prea au de ales si inghit pentru ca trebuie sa treaca si ei anul...asta e, rezista si ei un semestru in teroare. Ce o sa faca domnul profesor cand o sa dea de un student cu nervii si asa intinsi la maxim ce nu o sa il mai suporte si o sa se trezeasca fata in fata cu reactiunea???

Vreti sa stiti cum se manifesta ilustrul profesor: ei bine, obisnuieste sa tipe constant din orice motiv si sa refuze din start ideea ca studentii i-ar putea pune intrebari. Acest om, ma rog, e mult spus om, are senzatia ca este centrul universului, iar noi, niste studenti prosti, gravitam in jurul lui. Personajul asta dezechilibrat mintal isi gaseste placerea in a-i face pe studenti sa tremure in fata lui, eventual doar la auzul numelui lui. De ce? pentru ca asa are senzatia ca este "cineva", crede ca asa impune respect.

Ii face placere sa distruga bunurile studentilor, cum ar fi telefoanele, pe care daca pune mana le arunca pe geam. De asemenea, pune note pe activitati ce nu au legatura cu facultatea, cum ar fi: adusul cafelei sau a ciorbei, daca nu mai sunt calde, studentul ghinionist care a coborat si a urcat 6 etaje pentru a-i statisface poftele profesorului primeste nota 2! Nu e buna nota 2??? E foarte buna tinand cont ca nu da niciodata note mai mari de 6! Si oricum, examenul este facut in asa fel incat sa nu il iei pentru ca intrebarile nu isi gasesc raspunsul nici in ce preda mirificul profesor, nici in bibliorafie.

Ceea ce este absolut minunat in ceea ce il priveste este ca isi doreste ca noi, studentii, sa murim si nu se fereste sa povesteasca oricui este obligat sa il asculte (ca nu imi imaginez cum ar putea cineva sa il asculte de placere) ca ne blesteama zilnic si nu intelege de ce nu avem accident in drum spre facultate, sau de ce nu are loc niciun cataclism in zonele in care locuim. Oricum, dupa cum singur a marturisit, o imagine care i-ar placea ne implica pe noi morti in laboratorul de tv, la vreo doua ore dupa ce a survenit decesul, astfel incat sa se fi instalat deja rigor mortis, sa fim tepeni adica, si vantul sa adie usor peste cadavrele noastre albe .

Magnificum meu erou isi incalzeste cafeaua pe un reflector, si nu il deranjeaza ca hartia asezata peste bec devine maro, ca toata sala miroase a fum sau ca studentii nu mai pot sa respire. Ii face placere sa vorbeasca 3 ore si jumatate despre sine si despre propriile frustrari, pentru ca abia in ultima jumatate de ora sa predea ceva, ceva ce nu va ajuta pe nimeni sa promoveze examenul, dupa cum va povesteam.

Stiti ce mai este incredibil de interesant? Ca este singurul profesor care preda TV. Este normal sa nu ai de ales si sa ii suporti crizele unui frustrat care nu are ce cauta in invatamant?

Personajul acesta, Horia Moraru o sa moara foarte probabil singur in garsoniera lui si va fi gasit abia peste doua saptamanii cand vecinii, exasperati de miros, vor chema pompierii...cine sa il gaseasca in intervalul asta de doua saptamani daca nu are prieteni? Nu va avea o inmormantare, ci o petrecere de adio, unde toti fostii studenti vor veni sa se bucure ca intr-un sfarsit blestemele lor l-au ajuns.

joi, 23 octombrie 2008

Top 10 melodii de taiat venele

Am observat ca e la moda in lumea bloggerilor titlul asta, asa ca...trebuie sa strang si eu sub titlul asta lista de 20 melodii pe care le ascult cand sunt trista sau suparata pe viata.

Leona Lewis - Better In Time

"Thought I couldn't live without you

It's gonna hurt when it heals too

It'll all get better in time

Even though I really love you

I'm gonna smile 'cause I deserve too

It'll all get better in time"

No doubt Dont speak

"As we die, both you and I
With my head in my hands
I sit and cry"

System Of A Down - Lonely Day

"Such a lonely day
And it's mine
The most loneliest day in my life"

Nimeni Altu'-Inger si demon

"Atat de mult nu-mi vine sa cred
Cat timp a trecut, prin cate am trecut
Si mai ales prin cate ai trecut de cand ne-am cunoscut
Ma intreb de ce destinul a decis sa ne intalnim
Si apoi ne-a ucis fiecare vis
Facandu-ne sa suferim"

Shakira- No

"No se puede vivir con tanto veneno,
La esperanza que me da tu amor
No me la dió más nadie,
Te juro, no miento"

Evanescent- My immortal

"These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase"

 

Counting crows- Color blind

"I am covered in skin
No one gets to come in
Pull me out from inside"

Vama veche- Cantec prost

"Un sarut dura pe-atunci cat discurile cu Pink Floyd
Ne-am iubit atat de mult incat am declansat razboi..."

Taxi- Te vad in toate femeile

"Si te caut in toate femeile pe care dintr-o-data le intalnesc
Si te vreau in toate femeile pe care cateodata le doresc
Si te vad in toate femeile pe care am impresia ca le iubesc
Inca mai, mai, mai, mai gresesc..."

James Blunt- Goodbye my lover

"And I still hold your hand in mine.
In mine when I'm asleep.
And I will bare my soul in time,
When I'm kneeling at your feet."

Goo goo dolls - Iris 

"And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything seems like the movies
Yeah you bleed just to know your alive"

Abba - The winner take's it all

"But tell me does she kiss
Like I used to kiss you?
Does it feel the same
When she calls your name?"

Avril Lavigne- When you're gone

"I always needed time on my own
I never thought I'd need you there when I cry"

Roxette- It must have been love

"Make believing we're together
That I'm sheltered by your heart
But in and outside I turn to water
Like a teardrop in your palm "

Avril Lavigne - Nobody's home

"Open your eyes and look outside, find the reasons why.
You've been rejected, and now you can't find what you've left behind."

Sarmalele reci - Telefonul nu mai suna

"Ti-amintesti cand v-ati jurat
Ca voi nu va veti desparti vreodata.
Dar acum cand va desparte
Tot ce va unea odata
Juramintele-s departe
Si la fel si ea."

Fort minor - Where'd you go?

"I guess I've had it with you and your career,
When you come back I won't be here and you can sing it..."

Vama Veche - Zmeu

"Am fost zmeul tau mereu
Sa ma tii in vant nu-i greu...
N-ai stiut sa tragi d sfori...
Am cazut de mii de ori...am cazut de mii de ori...
Trebuie sa zbor....."

Shakira - Don't bother

"For you, I'd give up all I own
And move to a communist country
If you came with me, of course
And I'd file my nails so they don't hurt you
And lose those pounds, and learn about football
If it made you stay, but you won't, but you won't"

Nikelback - Hero

"Someone told me love will ALL save us.
But how can that be, look what love gave us.
A world full of killing, and blood-spilling
That world never came."

Bun, deci cam astea sunt si, din pacate, nu am reusit sa le si numerotez pentru ca nu stiu care imi place mai mult...le ascult pe toate si am avut multe momente in care am ascultat cate una din melodiile astea la nesfarsit.

O sa fac curand si topul melodiilor care ma fac mereu sa ma simt mai bine. Dar stiti cum e curand asta la mine...timpul este o notiune relativa pentru mine.

Voi ce melodii de taiat venele ascultati?

luni, 20 octombrie 2008

Nu ne mai trageti pe dreapta!

Subtitlu: Agent Tuzgureanu, actele la control!

Agentul Tuzgureanu, inamicul Ploiestiului!

Intr-o superba seara de sambata, dupa un drum facut in Bucuresti pentru un minunat baieram la care nu am petrecut mai mult de 15 minute, pe drum spre casa, undeva pe la Razoare, auzim "Taxiul si Constanta trageti pe dreapta! Prahova la fel!" Da, noi eram in masina de Prahova. Tragem pe dreapta, Gabi coboara calm sa discute cu agaricii, scuze, agentii. Eu in masina ma gandeam deja la bataia televizata care ma astepta tinand cont de faptul ca era numai vina mea ca ne aflam in acel loc. Se intoarce Gabi la masina, la fel de calm cum plecase, doar ca negru de suparare.

Eu: ce s-a intamplat? El: Cica am trecut pe rosu. Eu: Si??? El: Imi ia carnetul!

Cum sa ii ia carnetul???Nu exista asa ceva! Eu: Si ce o sa faci??? El: Nu semnez nimic! Eu: Ba da semnezi! Stupoare! Cum adica sa semneze? Si cum mai contesta el faptul ca i-a fost suspendat permisul??? Eu: Semnezi dupa ce ai scris la mentiuni ca ti se pare ca agentul miroase a alcool si ca nu esti de acord cu cele mentionate in procesul verbal! DA! Era evident, cea mai buna smecherie, clar!

Porneste Gabi spre masina politiei, dupa doua minute vad politistul cum se agita si opreste un taximetrist. Dupa inca doua minute se intoarce Gabi. Eu: ??? El: I-am zis ca miroase a alcool, si a oprit taximetristul sa ii fie martor cand sufla in etilotest. 0.00 evident! Agentul trez nemancat! Agentul: Domne, n-am baut nimic, decat un red bull, stii cum miroase red bull-ul! Gabi: Eu nu cred ca ati baut red bull simplu! Agentul: In baza legii X iti dau amenda pentru injurii aduse organului de control!

O nu! Este posibil sa fi inrautatit eu situatia??? Era clar ca ma asteapta cea mai mare bataie suferita de un liliputan ever! Ce mai puteam sa fac??? Sa ma asigur ca bataia mea este televizata. Eu: Gabi, eu sun la stirile de la ProTv! Gabi: Suna!

In secunda doi il sun pe Robert si ii cer numarul de telefon de la ProTv. Cauta prietenul Robert si ma serveste cu promtitudine. Sun la ProTv, dar niciun raspuns. Sun si la Antena1, de unde mi s-a promis ca va veni un reporter sa investigheze cazul. Eram cea mai mandra de mine, abia asteptam sa vina Gabi sa il trimit inapoi la politist, daca nu l-a speriat amenintarea cu alcoolul, trebuia sa il sperie presa. Vine Gabi, imi intinde actele, porneste masina si plecam. Eu, surprinsa, il intreb cu ochii mari: Ce s-a intamplat? El: Ce sa se intample, mi-a dat actele inapoi si m-a lasat sa plec. M-a intrebat daca o sa scriu in procesul verbal ca mi se pare ca miroase a alcool, i-am zis ca da, evident, daca mie asa mi se pare. Apoi mi-a tinut teoria conform careia el, agentul, organul sexual, este mai smecher decat mine, un amarat de student care nu isi permite sa plateasca o amenda, plus ca sunt din Ploiesti, unde avem o singura strada cu doua semafoare, care sunt puse pe stalp, nu ca in Bucuresti unde sunt si sus, si imi da actele inapoi pentru ca cel mai destept cedeaza, nu pentru ca l-am amenintat. In fond el, organul asexuat, este un smecher si un adevarat, iar noi, cei din Ploiesti, sunt vai de steaua noastra.

Iata cum noi, fraierii din Ploiesti, am plecat fara amenda si fara nicio sanctiune, asta si pentru ca nu aveam de ce sa fim sanctionati, pentru ca intre noi fie vorba, NU am trecut pe rosu! Sa fie pentru ca Agentul Tuzgureanu e mai destept decat noi si a cedat, sau noi am fost mai destepti si nu a avut alta optiune decat sa cedeze?


PS: Am uitat sa mentionez ca tot timpul asta l-am petreceu cu incalzirea data la maxim si cu geamurile lasate jos, ca sa nu se vada folia de pe ele. Smart!

joi, 9 octombrie 2008

Sanatatea spirituala

Cu totii avem parte de probleme de sanatate mai mult sau mai putin serioase. In momentul in care dam piept cu astfel de greutati, incercam sa identificam motivul si acesta pare a fi mereu un factor de mediu, unul genetic sau o coincidenta. Din punctul de vedere al metafizicii, orice problema fizica este in fapt o problema a karmei, un dezechilibru la nivel energetic.

Metafizicienii considera ca omul este un sistem informational- energentic foarte complex, din care doar cateva procente in reprezinta corpul fizic si nivelul constient, 95-98% reprezentand straturile informational-energentice ale subconstientului, atat de necunoscute noua ca si Universul insusi. Corpul bioenergetic contine toata informatia legate de om si de starea corpului sau, iar boala, caracterul si destinul se afla intr-o interdependena. Un dezechilibru la nivel energetic se traduce prin diverse afectiuni fizice care nu isi gasesc rezolvarea in tratamente conventionale sau, desi tratate, ele continua sa apara pana cand rezolvam adevarata problema.

S.N. Lazarev trateaza pe larg acest subiect in seria “Sistemul autoreglarii campurilor” si prezinta cazuri in care dezechilibrul energetic al parintilor este transmis copiilor si acestia au de suferit in timp. O suparare puternica a mamei in timpul sarcinii poate duce la diverse afectiuni ale fatului, fapt recunoscut de altfel si de medicina conventionala. De asemenea, sanatatea copilului depinde foarte mult de comportamentul mamei mai ales in ultimii ani inaintea nasterii. Multe deformatii ale campului informational sunt legate de tulburari de ordin etic si apara in momentul in care omul uraste sau este extreme de suparat pe cineva, si , desi se traduc in factori fizici, ele nu pot fi rezolvate decat prin iertare si acceptare. Exista o stransa legatura intre moralitate parintilor,a rudelor si psihicul si soarta noastra, iar copii pot influenta de asemenea campul energetic al parintilor. Boala nu trebuie privita ca o catastrofa, ci ca un avertisment asupra greselilor comise, asupra faptului ca pasim pe o cale gresita.

Una din legile esentiale ale Universului este aceia de a nu face rau nici cu gandul. La nivel energetic acesta se traduce prin faptul ca orice gand rau provoaca o deformare a campului energetic si de fiecare data cand gandim ca se poate intampla ceva rau, atragem nenorocirile, cu cat ni le reprezentam intr-un mod mai real, cu atat este mai mare si raul pe care ni-l provocam, iar cosmarurile cu care ne confruntam in mod constant sunt consecinte ale imperfectiunilor noastre spiritual.

Lazarev considera ca cel mai mare pacat pe care oamenii il comit in viata cotidiana este uciderea iubirii, in cele mai variate forme, prin reprimarea acesteia, prin neacordarea importantei cuvenite etc.In timp, acesta problema se poate rasfrange asupra noastra sau asupra celor foarte apropiati de noi. Cand bunastarea materiala este mai presus de cerintele spiritual, acesta satisfactie de moment este cladita pe moartea spiritual. Egoismul si lacomia nemarginita pentru bunuri materiale ucid sentimental cel mai important-iubirea.

Campul informational este primordial in raport cu corpul si ii determina acestuia soarta, caracterul si starea fizica. Prin urmare, se poate spune ca principala conditie a sanatatii fizice o constituie cunoasterea si respectarea legilor Universului. Trebuie sa fim la fel de preocupati de autorealizarea pe plan spiritual cum suntem preocupati de dezvoltare din punctul de vedere al carierei sau din punct de vedere financiar. Nu uitati sa nu ucideti iubirea si sa ganditi pozitiv, pentru ca doar asa putem atrage asupra noastra si a celor apropiati binele si sanatatea de care avem nevoie.

Cum ne ingrijim tenul in timpul iernii?

Datorita schimbarilor de temperatura, pielea noastra are foarte mult de suferit, asa ca trebuie ingrijita cu foarte multa atentie. Pe timp rece, pielea se usuca si are nevoie de mai multa hidratare ca oricand, asa ca iata cateva sfaturi pentru a avea o piele hidratata si sanatoasa indiferent de anotimp:

In primul rand trebuie sa ne pregatim pielea pentru sezonul rece prin alimentatie. O piele sanatoasa se mentine printr-o alimentatie echilibrata, fara excese, care sa contina din plin legume si fructe, pentru ca acestea la randul lor contin vitamina A. Aceasta din urma joaca un rol important in ingrijirea pielii si se gaseste din plin in morcovi, spanac, rosii, caise si prune uscate.

In ceea ce priveste produsele cosmetice, trebuie sa folosim o crema hidratanta dupa dus si de fiecare data cand simtim nevoia, o crema cu protectie solara pentru ca ultravioletele nu iarta nici iarna si sta in puterea noastra sa ne pazim de orice afectiune cauzata de acestea. Trebuie sa folosim creme nutritive, mai bogate in substante active, decat lotiuni Ar fi bine ca produsele de make-up sa nu fie pe baza de apa, pentru ca aceasta ingheata cand temperaturile sunt foarte scazute. Se recomanda folosirea fondului de ten, care protejeaza fata de intemperiile vremii si balsam de buze de fiecare data cand iesim din casa.

Nu uitati ca hidratarea vine in primul rand din consumul de lichide, asa ca incercati ceaiuri calde de tei, sunatoare si musetel, care au efect calmant si anti-irinant. Nu in ultimul rand, “specialistii” recomanda multa ciocolata calda si discutii fierbintii cu prietenele.