marți, 17 martie 2009

Mihaela Radulescu vs Lucian Mandruta

In ultimele zile, primele pagini ale ziarelor de scandal au fost monopolizate de Mihaela Radulescu si razboaiele purtate de ea. Subiectul Mihaela Radulescu a fost prezent si in ziare mai serioase, cum e Cotidianul, si asta datorita ultimului adversat al Mihaelei, Lucian Mandruta.

Pentru cei dintre voi care nu traiesc in Romania si nu au aflat inca nimic despre Mihaela Radulescu, aceasta s-a despartit de ceva timp de Elan cu care a fost casatorita o perioada lunga de timp, nu mai stau sa caut sa va dau date exacte pentru ca sunt irelevante oricum, si si-a gasit un nou barbat, pe Dani.

Dupa ce s-a pronuntat divortul, a inceput un nou scandal, in paginile Cancan, care afirma ca Mihaela s-a despartit de Dani si s-a mutat la hotel impreuna cu copilul ei.

A doua zi Cancan publica integral o scrisoare drept la replica a Mihaelei in care ea sustine ca nu s-a mutat de la Dani, ca nu a locuit niciodata cu el, ca si-a luat hainele de la fostul sot de acasa si ca nu are unde locui. Jurnalistii Cancan au venit si cu dovezi in sprijinul afirmatiilor pe care le facusera in numarul precedent. Mihaela nu.

Aici intra in scena fostul sot al Mihaelei, care a fost atacat si a simtit nevoia sa raspunda. El i-a dat un interviu lui Mandruta in deschiderea Observatorului de vineri. In cadrul acestui interviu, evident, Elan a cam atacat-o pe fosta sotie. Mandruta a incheiat frumos interviul cu intrebarea: "Cu cat m-ai platit pentru acest interviu?" pentru ca este un om foarte inteligent si stia ca o sa fie acuzat ca a fost cumparat.

Azi, luni, Mandruta apare la Sinteza Zilei pe Antena3 unde este practic pus la zid ca i-a luat interviu lui Elan si nu Mihaelei care ii este colega de trust. Lucian Mandruta a afirmat ca a incercat initial sa ii ia interviu Mihaelei si aceasta a refuzat, dar dupa ce a aparut sotul ei la Observator a tinut sa il atace pe Mandruta in emisiunea pe care o prezinta, Duminica in familie.

Foarte pe scurt, subliniez, cam asta e povestea. Ideea este urmatoarea: Merita Mandruta pus la zid? Cine este Mihaela Radulescu sa o protejeze si de ce? Lucian Mandruta mi-a fost profesor si poate sunt partinitoare, dar chiar si asa, omul asta are o experienta jurnalistica de 15 ani, a facut doua facultati este un om care desi a inceput la Pro Tv, s-a pliat imediat pe politica Antenei (daca vreti sa stiti ce a facut Mandruta in viata lui il cautati pe google, cred ca nu trebuie sa va dau eu link-uri).

Poate ca teoria nu se gaseste in practica si poate ca ce o sa spun nu o sa fie concludent, dar nu imi amintesc "lectia" in care sa fim invatati, ca viitori jurnalisti, sa le luam apararea colegilor de trust. Da, e clar ca nu e ok sa dai pe post opinia unei singure parti a acestui razboi, dar aici nu se pune problema ca Mihaelei nu i s-a dat dreptul la replica, ci tocmai ca fostul sot a primit dreptul sa raspunda acuzatiilor facute de Mihaela in Cancan si nu numai. Cum este posibil sa il acuzam pe Lucian de neprofesionalism? Nu am absolut nicio competenta in domeniu, cu siguranta ca e om si poate face greseli, dar Lucian Mandruta tine seminarii la Facultatea de Jurnalism, ceea ce ma face sa cred ca a fost recunoscut pentru profesionalism. L-am vazut azi intr-o situatie penibila, pus sa se explice...de ce? Ca si-a facut meseria? Ca a luat un interviu pe care daca nu il lua el si pierdea subiectul, acesta aparea la un post rival. Era mai bine ca Mihaela sa fie prezentata probabil intr-o impostaza chiar urata in cadrul sitirilor de la Pro Tv? Era mai corect? Interviul a fost clar pe modelul oricarui interviu raspuns, cu intrebari de genul :" Mihaela a afirmat... tu ce parere ai?" Il gasiti si aici si a fost preluat de mai multe publicatii.

Ca sa termin, ca oricum am impresia ca am pierdut multi cititori pe drum, vreau sa spun ca am inteles azi necesitatea teoriei pe care o tot invat in facultate, am inteles ca nimeni nu este de neclintit si ca noi romanii avem niste valori foarte ciudate care pun colegialitatea deasupra profesionalismului, adica noi nu mai suntem jurnalisti cand vine vorba de colegi, prieteni, cunostiinete, pile, prietenii pilelor, etc.

joi, 5 martie 2009

O viata perfecta

Am pentru tine cititorule un link: o viata perfecta

 Cu drag, Carmen