vineri, 27 noiembrie 2009

Miruna Paun- un artist la inceput de drum




Romania trebuie sa isi sustina valorile, nu doar pe cele recunoscute, ci si pe cele in devenire. Haideti sa facem cunostinta cu Miruna Paun, o bruneta firava de 16 ani, eleva la Liceul de Arta din Ploiesti. Ei ii place sa deseneze, sa picteze, sa creeze ceea ce noi numim arta chiar daca ea nu se considera inca o artista.

Deseneaza de la doi ani, iar pe la 10 ani parintii ei au inteles ca este mai mult decat o pasiune, este ceea ce o defineste pe ea si ce vrea sa faca pe viitor, asa ca in clasa a 5 a a dat admitere la Liceul de Arta si a intrat cu usurinta la specializarea arta plastica. De atunci, totul s-a schimbat in bine, spune ea, pentru ca face ceea ce ii place cu adevarat si simte ca a evoluat .



Primul concurs pe care l-a castigat a fost la 9 ani cu un desen trimis la Dog Magazin, de atunci s-a perfectionat si in 2007 a castigat locul intai la Olimpiada de Mestesuguri Artistice Traditionale si a expus la multe vernisaje ale liceului.

Am intrebat-o pe Miruna ce o inspira si mi-a raspuns senin ca inspiratie vine din tot ce o inconjoara, dar niciodata nu isi face un plan cand deseneaza, totul incepe cu o linie trasa si de acolo desenul vine de la sine. 

Miruna e la inceput de drum, nu stie exact ce vrea sa faca pe viitor. Mi-a spus ca i-ar placea sa fie designer, dar o sperie concurenta prea mare. Ca specializare la liceu si-a ales arhitectura, dar nu e convinsa ca vrea sa faca asta pe viitor, oricum ea crede ca un adevarat artist stie sa deseneze de toate, asa ca incearca sa ajunga la acest nivel. 

Ca orice artist, Miruna Paun se inspira din operele pictorilor consacrati ca Michelangelo si Leonardo Da Vinci si isi doreste sa ajunga intr-o zi la fel de cunoscuta ca Sabin Balasa. In momentul de fata Miruna se pregateste pentru o expozitie cu vanzare ce va fi organizata in cateva luni in Bucuresti, iar banii vor fi donati unei actiuni de caritate.  

Cu riscul de a ma repeta, vreau sa va spun ca oamenii ca Miruna trebuie sustinuti pentru ca Romania are nevoie de ei. Multi artisti se pierd pe drumul spre excelenta pentru ca nu sunt sustinuti, iar asta tine de fiecare dintre noi. 

joi, 19 noiembrie 2009

Romania visurilor


Sau de ce votez

Pentru ca de multe ori mi-e scarba de toate jocurile politice care se fac, si eu nici macar nu le stiu pe toate, stiu doar ce pot sa-mi dau seama de pe la TV. Mi-e sila jur cand ii vad ca se injura si stiu ca dupa alegeri se vor impaca si se vor alia....pai si atunci, daca eu votez, sa spunem reducand la absurd, cu PSD-ul si dupa alegeri fac alianta cu PC si cu PNL si cu stiu eu ce alte partide, atunci ce rost a mai avut ca am votat PSD si nu oricare alt partid?

Mi-e scarba cand ii vad la TV cum cauta tot felul de motive sa se injure. Da, Elena Udrea a fost incredibil de ... inteligenta cand a sunat si a spus ca este o admiratoare! Nu o sa inteleg niciodata ce a fost in capul ei, chiar credea ca nu o sa ii recunoasca lumea vocea??? Dar ca ministru al turismului...hai sa recunoastem, ce s-a intamplat cu ministerul asta inainte sa il preia ea? Nimic! Absolut nimic. Chiar si prin simplu fapt ca Elena Udrea este o persoana mediatizata si presa o urmareste peste tot, a reusit sa aduca in prim-plan diverse evenimente importante. Am primit 3 Mere de Aur, care sunt foarte importante pentru turismul in Romania.

Ma uitam saptamana trecuta pe Antena 3 unde s-au prezentat doua clipuri facute de Basescu in care ii parodiaza pe Mircea Badea, Valentin Stan si pe Gadea. M-am tavalit de ras! Astea sunt clipurile, daca nu le-ati vazut: Mircea Badea

                                             Valentin Stan si Gadea

Mi-a placut abordarea staff-ului de campanie pentru ca de multe ori am zis si eu ca astia de la Antena 3 sunt in stare sa-l scoata vinovat pe Basescu daca ploua afara! Genial! In timpul emisiunii am incercat sa comentez pe forumul Sinteza Zilei si, surpriza, comentariul meu nu a fost acceptat. De ce? Era ma mult decat decent, nu am injurat, dar am pus intrebari incomode, adica am intrebat daca toata campania asta anti-Basescu pe care o desfasoara Antenele este trecuta in fisa postului? Eu inteleg ca nu poti sa musti mana care te hraneste, adica jurnalistii de la Antena 3 nu pot sa spuna nimic de rau de conservatori, care acum sunt aliati cu PSD si de aici...dar de ce sa mai spui ca esti integru? Au uitat de toata deontologia de cand a inceput campania. Foarte urat! De multe ori ma gandesc daca o sa am puterea sa spun NU unor astfel de presiuni cand o sa ma fac mare! Am postat acelasi comentariu si pe blogul lui Mircea Badea si nici el nu l-a aprobat, pe el il inteleg pentru ca in fond este blogul personal, dar sa nu publice cei de la Sinteza Zilei un comentariu doar pentru ca nu le canta in struna...foarte urat. Si sa va spun ca pe forum erau publicate multe comentarii vulgare, oribile, care foloseau putine cuvinte din DEX..

Dar acum sa trecem la partea frumoasa a campaniei electorale, cadourile!!! Cui nu ii place sa primeasca acolo o mica atentie? Stiu ca ati vazut pe la TV (in mod special pe la Antene) ca cei de la PD-L dau cadouri electorale, ele sunt: umbrele, sepci, bluze cu inscriptiile partidului. Dar PSD-ul, credeti ca e mai prejos? Nu, in niciun caz, ei impart radiori, faina, cozonaci si toate fara inscriptii! Spuneti-mi voi, e corect? E normal sa ii dai unui om un aparat de radio? Pe mine ma supara cel mai tare ca ii mai si aud spunand ca ei nu dau cadouri electorale! HUA!!!!!!!!!

Ca incheiere o sa va spun atat: alegerile vor fi fraudate, sunt multe sectii de vot unde te platesc sa votezi cu conditia sa le dai datele de pe buletin. Ce parere aveti? Cei care voteaza in sectiile astea "speciale" de vot, pentru 10 lei, vor vota si in alte sectii? Eu zic ca da! V-as spune si cine da cei 10 ron, dar nu am dovezi....

O zi buna sa aveti, nu lasati politica sa va indispuna, mergeti la vot pentru ca din urna oricum iese cine trebuie!