joi, 25 noiembrie 2010

Harry Potter and the deathly hallows

Aseara am fost la film, am vazut evident Harry Potter and the deathly hallows si da, a meritat si banii pe care i-am cheltuit, si asteptarea, si tot. Este un film extraordinar si nu spun asta doar pentru ca sunt eu fan. Filmul este diferit de celelalte din serie, pune foarte mult accent pe partea emotionala, dar si pe partile comice, ceea ce nu s-a intamplat pana acum in seria Harry Potter.

Pe scurt, Harry Potter si prietenii lui, Hermione si Ron, pornesc in cautarea unor obiecte care ascund o parte din sufletul lui Voldemort, in speranta ca le vor putea distruge si ca astfel vor putea sa il omoare si pe Valdemort.

Filmul ar fi fost extraordinar in 3D, din pacate procesul de transpunere s-aa dovedit foarte dificil si astfel s-a decis lansarea filmului normal, dar se presupune ca partea a doua, care va fi lansata in iulie 2011, va fi 3D.

Actorii joaca mult mai bine, se vede ca au evoluat o data cu varsta, relatiile dintre personaje se complica, ceea ce face filmul mult mai interesant.

In concluzie, filmul trebuie vazut, va fi un pic mai greu de inteles pentru cei care nu au citit cartea si necesita foarte multa atentie la detalii.

Aveti aici si trailer

joi, 18 noiembrie 2010

Si ploua, ploua, ploua...si e frig

Poate va intrebati ce mai face Tara Oamenilor de Gheata. Ei bine, este cuprinsa de frig si ploi. Vremea de aici este absolut deprimanta. Oamenii de Gheata nu stiu cum rezista aici sa iasa la alergat pe malul marii la 7 dimineata, sau sa plece la cumparaturi in tricou sau pantaloni 3/4. Mie nu imi par prea fericiti. Si daca va intrebati, nici lor nu le place vremea de aici.

Eu...ma bucur de drumul cu masina in fiecare dimineata spre serviciu. Ma bucur pentru ca de obicei am o cana mare cu cafea firbinte din care beau pe drum si pe care ocazional o vars pe mine.Deja ne facem planuri sa venim in Romanica, mai ales pentru ca trebuie sa luam animalutul. Si daca tot a venit vorba de animalut, sa va spun cat costa sa il transport cu avionul din Romanica aici, 1500 de euro fara TVA. Da, 1500 de euro... nu stiu cati bani trebuie sa ai sa crezi ca merita animalutul un drum de 3 ore si jumatate cu avionul. Am decis prin urmare sa venim cu masina in februarie si sa o luam pe Sweety. De banii astia vad si toata tarile pe care le traversez. Singura ecuatie necunoscuta va fi vremea. Sa vedem cat de adanc ingropata in zapada va fi Europa.

Altfel inca incerc sa aflu data examenului de licenta. Mai sunt aproximativ 2 luni si inca nu au fixat o data... nu stiu cand va avea loc acest eveniment unic. Deocamdata nu pot decat sa ma ghidez dupa programa in care apare un interval de o luna in care poate fi fixata licenta...eu nu pot sa stau in Romanica decat 2 saptamani asa ca daca pana la sfarsitul lui decembrie nu se va fixa o data va trebui sa imi iau concediu la Ghici, adica ceva de genul: Ghici cand o sa fie licenta. Daca nu ghicesc...dar eu sunt inspirata in general, nici nu are rost sa ma strezes. In orice caz, daca auziti ceva, va rog sa ma anuntati si pe mine.

Ieri am renuntat la pachetul pe care il aveam la cablu, am luat unul cu mai putine programe. Stiti de ce? Pentru ca am realizat ca nu am mai deschis televizorul de o saptamana. Stam prea putin acasa si ne uitam mult prea putin la televizor. Daca o sa muncim asa in curand o sa renuntam si la Electricitate:)) Glumesc, nu se poate pentru ca nu ar mai merge caldura.

Altfel viata aici e simpla, castigi bani, te duci si iti iei absolut orice vrei si esti linistit. Fara stres, fara griji, fara probleme. Singurul lucru mai greu e dorul, dorul de cei dragi de acasa, cei pe care cand iesi in oras ti-ar fi placut sa ii ai cu tine, cei carora crezi ca le-ar placea lucrurile pe care le vezi cand iesi la cumparaturi, cei care ai vrea sa fie alaturi de tine si sa se bucure de tot ce te bucuri si tu. Dar asta e, in viata nu poti sa le ai pe toate.Pacat ca financiarul e cel care te face sa alegi si sa renunti de cele mai multe ori la partea emotionala.

De fiecare data cand intreb de Romanica aud ca e rau, din ce in ce mai rau. Toata lumea ma felicita ca am plecat. Asa de rau e? E disperata situatia? Exista vreo urma de speranta ca se va iesi din criza asta? Ca vom ajunge si noi la un nivel cat de cat decent? Nu putem decat sa speram, dar la experienta pe care o avem, previziunile sunt sumbre. Banii pe care ii luam aici intr-o luna sunt aproximativ de 10 ori mai multi decat banii pe care ii aveam in Romanica intr-o luna. Cand o sa ajunga Romanica sa ne ofere aceleasi oportunitati ca aici? Am vazut ca in orice domeniu se incearca alinierea la standarde Europene, dar salariul nu este un standard? Cand vor fi aliniate si salariile din Ro cu cele de aici? Cand vor creste preturile atat de mult ca o paine va costa 100 de lei? Aici salariul minim pe economie e de aproximativ 7 ori mai mare ca in Ro. Adica un proaspat absolvent de liceu care se angajeaza casier la un hipermarket ia de cel putin 7 ori mai mult decat un absolvent de liceu in Ro. Si da, e adevarat ca in Romanica nu reusesti sa te angajezi nici dupa ce termini facultatea, cu atat mai putin dupa liceu.

Aici sunt putini cei care fac o facultate tocmai pentru ca au posibilitatea sa traiasca decent si fara ea. Multi fac doar cursuri de calificare. E adevarat, asta ii face pe romani superiori, suntem mai destepti, avem mai multe cunostinte si da, avem cultura generala, ceva ce lor le lipseste cu desavarsire. Intrebarea mea este: pentru ce? Ca sa venim aici? Sa lucram pentru ei?Hm...

Cam astea sunt gandurile mele, daca gresesc, astept sa fiu apostrofata:))