joi, 4 aprilie 2013

La radio

Ascultam azi radio, Zu mai exact, si pentru prima data am prins o parte, ultima jumatate de ora cred, din emisiunea lui Mircea Badea. Nu o sa discut despre emisiune sau despre moderator, nici nu am cum pentru ca  nu am ascultat aceasta emisiune pana acum, dupa cum am spus, si nici acum pe toata, dar as vrea sa va povestec doua discutii pe care moderatorul le-a avut cu doua doamne care au intervenit in direct prin telefon.

Acum, eu nu stiu daca emisiunile au un topic sau daca li se pune o intrebare ascultatorilor, stiu doar ca prima doamna pe care am ascultat-o i-a spus moderatorului ca a incercat peste tot, la primarie, la consiliu local si mai stiu eu unde fusese doamna si ca acum l-a sunat pe el ca o ultima speranta. Evident, Mircea Badea a rugat-o sa continue si doamna i-a spus si ce vrea: sa ii dea un apartament! A fost un moment de pauza dupa care a fost intrebata "Cum adica sa va dau un apartament? Eu sa va dau un apartament???" Raspunsul a fost ca vazuse dumneaei la televizor ca se da un apartament de la Zu si...il vrea ea! I s-a explicat atunci, politicos, ca acel apartament se da in urma unui concurs, nu se da asa pur si simplu, asa ca ar putea sa se inscrie si daca are noroc, cine stie...dupa care s-a pierdut legatura.

A doua doamna a intervenit cu o problema serioasa. A spus ca presupunand ca termina facultatea si vrea sa se angajeze unde se duce toti angajatorii cer experienta minim doi ani. Ea ce face in situatia asta? A fost sfatuita sa falsifice experienta, sa spuna ca a lucrat la o firma care a dat faliment si ca acolo i-au tot promis ca ii fac carte de munca dar pana la urma, nenorocitii, nu i-au facut. Dar, ca sa se faca mai bine inteleasa, doamna a explicat ca in ceea ce o priveste este o situatie total ipotetica deoarece ea nu este, nu a fost si nici nu intentioneaza sa fie studenta, dar stie ea ca asa cer angajatorii asa ca s-a gandit de ce sa se mai duca la facultate? Asa ca au intrebat-o daca si-a facut experienta in timpul pe care l-ar fi petrecut la facultate si raspunsul doamnea a fost nu, a facut doi copii. Dar s-a gandit ea foarte bine si a ajuns la conclizia ca cel mai bine isi deschide firma ei si face experienta acolo, o firma de desenat pe pereti! Asta pentru ca se pare ca doamna ar fi fost la un interviu pentru postul de web designer si i s-a cerut experienta minim doi ani....asa ca isi face experienta lucrand pentru propria firma, repet, de desenat pe pereti.

Asta e nivelul oamenilor care il asculta pe Badea? O doamna care suna si crede ca i se da un apartament? Pe bune? Se dau asa apartamente de la radio Zu cui are nevoie, dati un telefon si gata, vine cheia prin curierat rapid! Ca sa nu mai spun de a doua doamna care a fost socata ca nu au angajat-o pe postul de web designer fara pic de experienta sau diplome in domeniu. Desi problema pe care a expus-o este una reala, nu avea nicio legatura cu viata dumneaei si nici nu inteleg ce voia ea exact? Sa o angajeze cineva asa fara nimic? Oricum ii urez doamnei mult succes cu firma de desenat pe pereti poate fac si eu o franciza la Londra in doi trei ani.

Un comentariu:

Ioana spunea...

Chiar asta e nivelul oamenilor care il asculta pe Badea ai dreptate.