luni, 9 iulie 2012

Paste, Copy Paste

Sunt suparata, sunt furioasa din cauza evenimentelor politice din Romania, evenimente care din pacate au repercusiuni si pe plan economic, social si in felul in care Romania este vazuta pe plan international. Nu mai sunt in Romania si astfel nu pot sa am o imagine perfecta despre ce se intampla acolo, dar citesc stirile si nu imi vine sa cred ce citesc, parca sunt stiri din alta parte a lumii. Sunt obisnuita cu cazuri de coruptie, crime, furturi si cresterea euro, dar evenimentele care s-au precipitat recent sunt peste masura.

Cum este posibil ca Ponta, Premierul Copy-Paste, sa faca toate schimbarile astea si sa nu poata nimeni sa faca nimic. In primul rand, Ponta ar fi trebuit sa demisioneze in secuda doi dupa ce a pornit scandalul cu copiatul, nu sa astepte sa se descopere ca a mintit si in CV. Pai ce fel de credibilitate mai are el cand liceenii care au dat bacul striga: Ponta copiaza teza de doctorat si noi avem camere care stau cu ochii pe noi...

Il avem pe Nastase, primul om politic extrem de important si influent, fost premier si candidat la presedentie, care a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru fapte de coruptie. In loc sa lase capul jos si sa ii fie rusine macar pentru ca a fost prins, incearca orice sa scape, inclusiv o tentativa de suicid, iar PSD, in loc sa spuna: Gata, afara cu Nastase, ne distantam de astfel de cazuri, noi suntem un partid cinstit si nu vrem corupti in PSD, incearca disperati sa il acopere, sa il faca scapat.

Apoi avem Guvernul, condus evident de Paste, Copy Paste. Nu le-a placut romanilor presedintele jucator, ala care avea si opinii, ala care s-a implicat pentru ca oricum la nivelul maselor, daca ceva nu merge bine, e vina presedintelui. Presedintele suspendat si-a asumat raspunderea pentru ce s-a intamplat in tara ceea ce a mai mult decat face actualul Guvern care si-a batut joc de imaginea Romaniei. Cand scriai pe Google Romania si aparea la sugestii: tigani, furt, discriminare etc. era mai bine decat sa scrii Romania si sa apara Copy Paste. Nu vede nimeni ca se subjuga justitia? Ca se dau ordonante de urgenta pe banda rulanta? Ca s-a mutat Monitorul Oficial in  subordinea Guvernului? Eu zic sa desfinteze Parlamentul si Presedentia si justitia si sa se proclame Ponta imparat cu drepturi depline de viata si de moarte asupra supusilor umili, care tac, care s-au saturat de viata grea si de datorii si il invinovatesc pe Basescu pentru criza internationala. Nu numai in Romania e greu, sunt 7 state in Europa care au cerut imprumuturi pentru ca erau in aceiasi situatie, nu mai aveau bani de pensii, si s-au luat masuri de austeritate si prin alte parti. E adevarat ca la noi a fost un soc sa trecem de la credite cu buletinul si santiere in lucru oriunde te uitai, la criza economica.

Nu se intampla nimic, oamenii privesc pasnici cum se incalca grav Constitutia si cred ca dupa ce il dau jos pe Basescu o sa curga lapte si miere. Se intreaba cineva de unde? Ponta de cand a devenit premier nu a facut nimic pentru romani, nu a crescut pensiile, salariile, numarul de locuri de munca, nimic. Romanii se plang ca nu au bani dar privesc pasiv cum Guvernul organizeaza referendum de 21 de miliarde de euro. Si dupa referendum se vor organiza alegeri prezidentiale care nu pot fi comasate cu alegerile parlamentare, deci alti bani, alta distractie. Bani aruncati pe fereastra pentru ca domnul Ponta nu a mai putut sa astepte sa ii expire mandatul presedintelui pentru ca ar fi vazut romanii ca promisiunile pe care le-a facut nu au fost respectate, pentru ca nu sunt bani in buget, asa ca se grabeste sa fie ales un presedinte de la USL repede si sa nu mai poata nimeni sa ii atinga 5 ani.

Cel mai rau m-a suparat declaratia ca romanii din diaspora ar trebui sa platesca un impozit in Romania daca vor sa aiba dreptul sa voteze in referendum. Se pare ca romanii din diaspora nu au nicio contributie in Romania. Pai si miliardele de euro trimise in Romania de fraierii plecati din tara, unde se duc? Nu le convine prea tare ca stiu ca diaspora a fost alaturi de Basescu si le este teama. Aia dintre noi care traiesc prin tari straine au vazut nu e greu numai pentru romanii, si in Spania, Italia, Grecia, Anglia, pana si in Germania s-au luat masuri de austeritate.

Si mai ma supara si mesajul celor care se strang la universitate. Nu il vor pe Basescu, nu il vor pe Crin, nu il vor pe Ponta, nici macar pe domnul Dan. Vor o schimbare. Pai cine sa faca schimbarea? Cine sa vina si sa faca fata la jungla politica din Romania? Am tot respectul pentru oamenii care infrunta caldura si daca eram in Romania acolo ma gaseati, dar cred ca trebuie sa formulati niste cereri clare, sa sustineti ceva concret pentru ca spunand ca nu vreti pe nimeni, vreti o schimbare, nu o sa ajungeti nicaieri. O schimbare a fost si cand a fost Ponta numit premier, o schimbare e si suspendarea presedintelui, si mutarea Monitorului Oficial, si limitarea atributiilor Curtii Constitutionale.

Va spun sincer ca mi-e jena sa aud ca alte tari sunt ingrijorate de situatia politica din Romania, ca vad altii clar din exterior cum se incalca drepturile in Romania si romanii isi vad de treaba pentru ca au un dusman, tartorul de Basescu. Nu vedeti ca scapam de Dracu' si il luam pe ta-su?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Daca as sta sa aduc un contraargument si sa mentionez de cate ori a incalcat basescu constitutia si cat a putut sa fure.. .ca" presedinte jucator " app presedinte jucator = ala care la tv iti rade si te fura ca`n codru" si sa faca ce`a vrut el din tara asta... ar insemna sa scriu un post de vreo 3x cat al tau... ai vazut de fapt care e problema cea mare? ca Ponta a plagiat la doctorat... asta e problema majora in tara... a copiat la doctorat...din pacate el n`a inchis dosarul flota, casa din mihaileanu (pt documentare...dosarul a fost inchis intr`o zi...in instanta, intr`o zi)... ma enervez prea rau si n`are rost, parerile sunt impartite, pacat pentru voi ca basescu isi culege lacrimile din palma ca nu mai are nici o sansa. Romanii din diaspora...aduc bani in tara? eu cred ca taxele si impozitele le platesc in tarile in care traiesc...a ca vin in vacanta si sparg banii aici e problema lor...nu`i pune nimeni sa vina in romania. Ma stupefiaza ca inca mai exista basisti...dupa miile de argumente, incearca sa te informezi din Mass media (din ce stiu eu, singurul lucru pe care trebuie sa`l faca mass media este sa critice puterea aflata la conducere... in romania nu prea avem asa ceva decat cu mici exceptii). Vine schimbarea :)

Anonim spunea...

2. Ponta e premier din 27 aprilie.. uite cele mai importante masuri luate...asta pentru documentarea ta:
"Bugetarii vor primi o primă tranşă de 8% în luna iunie şi, urmează să primească, în luna octombrie sau noiembrie o altă tranşă de 8%.

Pensionarii cu pensii mai mici de 740 nu vor mai plăti impozit, acesta păstrându-se doar pentru cele care depăşesc suma respectivă. Statul va impozita doar diferenţa care rămâne după ce se scad cei 740 de lei."..adica revine la normal

Base al tau in timp ce anunta reduceri salariale de 25% in tot sistemul bugetar... ii marea lui Patapievici alias limba moale fondul de salarii cu 30%, tot in acelasi timp, presedentia la fel... la SRI s`a marit in fiecare an cu procente considerabile fondul de salarii etc etc. Carmen, ce`ar fi sa vorbim despre Lista Coloneilor... recte MRU, Robert turcescu,blejnar,flutur,oltean lista e lunga peste 60? Nu vrei? sau asta nu s`a auzit in presa straina...cum civili au promovat 5-6 grade de`odata n`are rost, esti prea putin informata! Uite poate pe urmatorul post pe blog te inspira ceva de aici: http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/coloneii-caporali-din-presa-si-pdl-lista-avansarilor-lui-oprea-102297.html

Toti pe timp de criza...sa vezi si ce pensie are un colonel in rezerva dar nu asta`i problema...problema e cum si dc au ajuns oamenii astia in grad? Au murit in Avganistan...pe front... nu ca aia care se intorc avanseaza 1 grad post mortem asta mi se pare mult mai cutremurator decat un plagiat la o lucrare de diploma... astea sunt fapte...

neaalecu spunea...

Atentie la costurile referendumului!Sunt de acord,este inutil, dar nu poate costa atat de mult!