sâmbătă, 25 octombrie 2008

Horia Moraru

Un nume atat de simplu, un om cu un mare caracter, atat de mare ca nu isi mai incape in piele. Horia Morarul este barbatul care probabil in copilarie a fost batut de parinti, in adolescenta de colegii de liceu si in facultate de colegii de camera. Marginalizat toata viata, la un anumit punct s-a indragostit, dar ce fel de femeie ar putea sta langa el? A fost parasit, bineinteles. Acum locuieste singur intr-o garsoniera si adoarme plangadu-si de mila.

Acest frustrat, ajuns profesor int-o institutie publica, la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, isi arata suprematia in fata studentilor care nu prea au de ales si inghit pentru ca trebuie sa treaca si ei anul...asta e, rezista si ei un semestru in teroare. Ce o sa faca domnul profesor cand o sa dea de un student cu nervii si asa intinsi la maxim ce nu o sa il mai suporte si o sa se trezeasca fata in fata cu reactiunea???

Vreti sa stiti cum se manifesta ilustrul profesor: ei bine, obisnuieste sa tipe constant din orice motiv si sa refuze din start ideea ca studentii i-ar putea pune intrebari. Acest om, ma rog, e mult spus om, are senzatia ca este centrul universului, iar noi, niste studenti prosti, gravitam in jurul lui. Personajul asta dezechilibrat mintal isi gaseste placerea in a-i face pe studenti sa tremure in fata lui, eventual doar la auzul numelui lui. De ce? pentru ca asa are senzatia ca este "cineva", crede ca asa impune respect.

Ii face placere sa distruga bunurile studentilor, cum ar fi telefoanele, pe care daca pune mana le arunca pe geam. De asemenea, pune note pe activitati ce nu au legatura cu facultatea, cum ar fi: adusul cafelei sau a ciorbei, daca nu mai sunt calde, studentul ghinionist care a coborat si a urcat 6 etaje pentru a-i statisface poftele profesorului primeste nota 2! Nu e buna nota 2??? E foarte buna tinand cont ca nu da niciodata note mai mari de 6! Si oricum, examenul este facut in asa fel incat sa nu il iei pentru ca intrebarile nu isi gasesc raspunsul nici in ce preda mirificul profesor, nici in bibliorafie.

Ceea ce este absolut minunat in ceea ce il priveste este ca isi doreste ca noi, studentii, sa murim si nu se fereste sa povesteasca oricui este obligat sa il asculte (ca nu imi imaginez cum ar putea cineva sa il asculte de placere) ca ne blesteama zilnic si nu intelege de ce nu avem accident in drum spre facultate, sau de ce nu are loc niciun cataclism in zonele in care locuim. Oricum, dupa cum singur a marturisit, o imagine care i-ar placea ne implica pe noi morti in laboratorul de tv, la vreo doua ore dupa ce a survenit decesul, astfel incat sa se fi instalat deja rigor mortis, sa fim tepeni adica, si vantul sa adie usor peste cadavrele noastre albe .

Magnificum meu erou isi incalzeste cafeaua pe un reflector, si nu il deranjeaza ca hartia asezata peste bec devine maro, ca toata sala miroase a fum sau ca studentii nu mai pot sa respire. Ii face placere sa vorbeasca 3 ore si jumatate despre sine si despre propriile frustrari, pentru ca abia in ultima jumatate de ora sa predea ceva, ceva ce nu va ajuta pe nimeni sa promoveze examenul, dupa cum va povesteam.

Stiti ce mai este incredibil de interesant? Ca este singurul profesor care preda TV. Este normal sa nu ai de ales si sa ii suporti crizele unui frustrat care nu are ce cauta in invatamant?

Personajul acesta, Horia Moraru o sa moara foarte probabil singur in garsoniera lui si va fi gasit abia peste doua saptamanii cand vecinii, exasperati de miros, vor chema pompierii...cine sa il gaseasca in intervalul asta de doua saptamani daca nu are prieteni? Nu va avea o inmormantare, ci o petrecere de adio, unde toti fostii studenti vor veni sa se bucure ca intr-un sfarsit blestemele lor l-au ajuns.

72 de comentarii:

Unknown spunea...

ai ramas marcata.. super tare... :))

Anonim spunea...

Sta la casa, nevasta-sa e plecata in Anglia si are doi copii

carmesyta spunea...

nu stiuu de ce, dar am senzatia ca ti-a scapat esentialul acestui post...

Anonim spunea...

Aaah...si testul e simplut si anul trecut s-au luat note mari la el si cu subiecte din ce a predat el...Cat despre profii care predau tv, sunt trei : Rodica Sutu, Horia Moraru si la o grupa tipul ala de la realitatea al carui nume l-am uitat.

carmesyta spunea...

mah, eu am discutat cu mai multi profi din facultate, profi care la randul lor l-au avut profesor, si in urma discutiilor, a reiesit postul asta.

Dyna spunea...

"Hai cu noi, vino la FJSC!" + nu suntem ipocriţi?

Anonim spunea...

Rupe-i fasul carmesyta!

Anonim spunea...

Pai bine mai desteptilor, ca sunteti la jurnalism. Dar o inregistrare n-ati face si voi sa vaza tara ce mandrete de profesori aveti acolo la fabrica de deontologi.

Anonim spunea...

Draga mea, nici eu nu l-am suportat mult timp. Dar am ajuns la concluzia ca, impreuna cu exagerarile lui, este ok. Note s-au luat mari, si la filmare s-a ajuns si la 10 in anul meu, la examen s-au luat note de 9 si chiar 10 destul de multe. Tipa ce nebunu asa e, dar cand ai nevoie de ajutor, cand e o petrecere el e acolo, ca Mos Craciun, ca organizator etc. Sincer nici noi nu suntem perfecti, ca vrem mereu sa accepte ca ajungem la a doua ora, ca nu ne facem temele, ca nu stam seriosi in fata camerei, ca vb in spate citind reviste etc...Bine ca vedem doar defectele lor nu si pe ale noastre. Plus ca de multe ori isi argumenteaza corect notele. La noi asa a facut. Mi-a explicat clar dc mi-a dat 6 si gata.A apreciat chestiile bune si a dat 9 si 10 la filmare. Deci, da este exagerat dar in acelasi timp un om f de treaba, daca te comporti civilizat si un prof care stie sa predea si stie realitatea din tv nu doar teorie. Hm... si vad ca nu sunt singura de parere. M-as gandi ca poate ai facut ceva, o gluma proasta, l-ai enervat, ti-a dat 2, nu ai fost atenta la ore si astfel nu ai reusit sa iei examenul cu nota mare (cum am facut multi neinvatand ci doar fiind atenti la ore)....

Anonim spunea...

@gazutza: cineva ti-a facut o spalare de creieri. Poate chiar Moraru. Eu am patit-o cu el chiar recent (povestea e lunga n-are rost sa scriu aici). In fine, stimabila mea colega gazutza, ce ma intereseaza pe mine ca vine si face pe Mos Craciun la petreceri? Atata timp cat ne vorbeste ca la usa cortului, atata timp cat noi suntem niste rahati si el este autoritatea suprema? Irelevant ca la sfarsitului anului iei 9, 10 sau 6. Conteaza prin ce porcarii ai trecut ca sa ajungi sa iei notele alea. Iar la faza cu defectele: corect si noi ne dam seama ca uneori exageram, ca dramatizam dar in situatiile cu dl. M. crede-ma ca abia se respira de la seminarului lui. Frica pluteste in aer.
@sandydeea: din nou irelevanta de care dai dovada face furori.

Anonim spunea...

jurnalism si stiintele comunicarii...adik o facultate de balet...nu esti in stare de altceva te duci acolo. pai voi ce vreti ma toti profii sa va dea numa 9 si 10 si sa treceti prin faculta ca gasca prin apa?

Unknown spunea...

Si pe la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Iasi exista vreo 2 exemplare... Cristina Racocea de exemplu: o tipa frustrata ca o studenta i-a furat barbatul, acum chinuie toti studentii in primul an.

Anonim spunea...

repet: parerea mea este una. ai bun simt, esti atent la ore, intelegi ce spune din prima si da...ii accepti grosolaniile...adik le ignori pt ca nu se adreseaza tie daca nu ii raspunzi...e f ok. am mai spus, are exagerarile lui, dar cei care avem simtul umorului si l-am acceptat asa...si am si fost cu bun simt la ora lui, am reusit sa trecem cu bine. cunosc si eu caz de fata de nora 10 care a luat 2 la el nu se stie de ce...dar exceptiile nu il califica...:)

piticu21 spunea...

Of doamne ... daca n-ai inteles nimic din cursurile lui, nu trebuie sa refulezi in halul asta.

Ala e unul din cei mai competenti profi ai facultatii, a fost si proful meu, dar daca nu intrebi pe nimeni mai mare ca tine ... uite :)

Nicoleta spunea...

Eu l-am avut anul trecut ca prof si a fost de asemenea un infern. Aveam dimineata de la 9 si reusea sa imi strice ziua. In afara urletelor de caverna si spartul timpanelor, suplicii la ordinea zilei, imi mai amintesc cum cativa dintre noi si-au luat o rigla de vreo jumatate de metru pe spinare, pentru ca nu stateam destul de drepti la filmare. Mi se intoarce stomacul pe dos cand colegii din balaria de facultate pe care o voi absolvi anul acesta vin cu argumente de genul "lasa ca da note bune pan'la urma". am luat 10 la test si alte note mari, insa asta nu compenseaza comportamentul sau infect, de om lipsit de bun simt, empoatie si profesionalism. Dar ce sa facem atunci cand el e finul patronului de la fjsc si isi permite sa zguduie etajul facultatii racnind.Despre fejesece s-ar putea scrie un roman intreg. Unul de groaza.

Anonim spunea...

Draga mea, tu ai scapat esentialul din Moraru! Ai fost atat de socata de personajul asta pantagruelic incat n-ai inteles ca omul, asa mitocan si batut in cap nu se preface a fi altcineva, ca e satul si el de ani de zile de studentii "stiu-eu-tot" care vin sa escaladeze rahatul jurnalistic fara sa beleasca mai intai ochii, ca s-ar putea sa fie ceva de invatat. Daca ai sa iesi plangand data viitoare de la moraru, ai sa pleci plangand si din fata lui becali si a lui Base care or sa te faca pasarica sau zdreanta. Ne-am gasit cu totii o generatie de sensibilosi care nu suporta ragaieli si shaorme si cafele incalzite pe reflector-"teeee scarrbos!". La final pot sa-ti spun atat, pe moraru il doare in fund de ce se scrie despre el, iar tu nu o sa ramai mai inteleapta, daca nu te uiti printre picaturi!

Anonim spunea...

Ca tot veni vorba de AC-ul din Iasi, QuadroQ l-a omis pe domnul profesor Nistor care la curs le tinea teorie "puiutilor" despre cum vor ramane restantieri pe viata (uneori aducea "Povestea unui om lenes" de Creanga si ii punea pe studenti sa citeasca fraze din carte). Se zvonea ca l-a lasat pe fiul lui restantier de 2 ori la rand si din cauza asta l-a parasit nevasta.

Rin Tin Tin spunea...

De ce nu-i faceti reclamatie la decan daca va arunca telefoanele pe geam?

Anonim spunea...

@QuadroQ: in fiecare faculta este cate o profa despre care se spune ca i-a fugit barbatu' cu o studenta. De obicei e o vorba scoasa de loserii care n-au fost in stare sa invete sa ia examenu'

Anonim spunea...

Avem si noi un idiot la FEAA IASI la marketing pe nume Corneliu Munteanu.

Anonim spunea...

mai gigel, anonim, idiot esti tu daca nu ai reusit sa-l intelegi pe munteanu ... :)

carmesyta spunea...

nu ma asteptam la atatea reactii...ma bucur ca exista oameni care au intrat aici sa citeasca ce am scris in intregime si abia apoi sa isi dea cu parerea, pentru ca ce a postat zoso nu mi se pare relevant decat daca vrea sa ma puna la colt...

daimon spunea...

parerea mea sincera este oamenii care indura inca lucrurile astea, nu au coloana. baietii nici coaie.

e situatie gen "it can't get worse". asa ca te ridici si protestezi.

Anonim spunea...

Hello! Vad ca inca nu s-a lasat baiatu'. Eu am terminat in 2001 si am avut parte de acelasi tratament de la barbosul isteric. Poate nu stiti, la momentul respectiv am facut o plangere la rectorat pentru comportament abuziv, a fost penalizat cu nu stiu cat din salariu si avertisment. Acum imi e usor sa vorbesc, au trecut multi ani, dar cred ca daca tot va pregatiti sa ii futeti in gura pe domnii astia care vor incerca sa va convinga ca albul e negru (presa vs. unii din politica, business, alegeti voi), ar fi un bun antrenament sa il futeti in barba si pe tovarasul asta. Imi pare rau ca acceptati sa inghititi mizeriile astea, dar asta e locul unde se cam separa apele si intre voi. Spor in toate! Sebastian

Anonim spunea...

Hey

Eu am fost studenta acestui ilustru. Nu am invatat nimic de la el, nici macar cum se foloseste camera corect. In schimb a trebuit sa suport toate scaparile lui isterice, de la palme date colegilor care nu stateau drepti in fata camerei, pana la telefoane aruncate pe geam sau chiar grosolanii adresate fetelor blonde, preferatele lui.

De ce nu e dat afara? e simplu. E neam cu minunatul decan si cu sotia sa sublima, o bucatareasa ajuns profesoara.

Din pacate astfel de specimene te marcheaza o vreme. Si fara folos.

Anonim spunea...

fratilor....in fiecare institutie exista cate un profesor de genu'.Despre ce s-ar povesti in facultate,daca nu de obiecte absurde,profesori tacaniti,examene grele,ipocrizie si impecilitate din partea profesorilor care isi bat joc de noi,de toti si de toate.
Haideti sa nu o mai luam chiar asa.Fiecare are stilul sau de predare si fie il accepti si te compliezi,fie nu.Poate o fi absurd si acest prof Moraru insa cu siguranta sunt colegi de-ai vostri care sunt foarte incantati de el si materia pe care o preda.Ar fi multe de spus insa eu va las sa povestiti despre imbecilitatea acestuia sau a altui profesor pentru asta este una din frumusetile facutatii.Belive me,i know it,i've been one of them or you.Apropo...am facut cu Munteanu de la FEEA din Iasi si e super profu'.Datorita lui am iubit si iubesc marketingul.Bucurati-va cei care faceti cu el ptr ca intr-adevar faceti marketing nu creatie,arta etc....

Anonim spunea...

A avut norocul (pana acum )ca nu este profesorul unui elev caruia ii lipsesc niste doage, sau nu mai poate sa suporte...
Stiu cum e... eu am patit asa , am cedat.. si nu a fost funny :D

Anonim spunea...

Un mic exercitiu de imaginatie:

Inchipuiti-va ca dl Moraru ar ajunge sa predea la o universitate din strainatate. Cat ar apuca sa urle, cate cafele ar incalzi pe reflectoare si cate rigle ar apuca sa aplice studentilor inainte sa fie destituit?

La FJSC face asta pentru ca POATE. E usor sa fii zbir cu cei ce sunt obligati sa-ti dea ascultare si depind de notele tale pentru a trece anul.
Mai greu e sa te faci respectat.

Stefan Panfili spunea...

Bravo! In primul rand pentru o satira excelenta si un text de o coerenta demna unui jurnalist de succes. In al doilea, pentru ca ai spus lucrurilor pe nume. Subscriu la indignarea pe care o afiseazi in acest mesaj si sunt COMPLET DE ACORD cu tot ce ai spus. Trebuie mult curaj sa scrii asa ceva, mai ales daca vine din partea unei persoane care inca nu a terminat facultatea. Eu personal nu am avut niciodata conflicte cu d-ul Moraru, dar am fost martor la nenumarate tiruri de batojocoriri adresate colegelor mele. Paradoxal este ca intr-o facultate de COMUNICARE nu s-au gasit unii care sa nu rada la glumele lui. In grupa mea cel putin, atunci cand d-ul Moraru ii spunea unei fete ca "ar vrea sa-i vadu hoitul pe terasa blocului", dupa ca in prealabil i-a propus diferite modalitati de suicid precum "spanzurarea de bec", sau "saritura de la geam", toti izbucneau intr-un ras isteric. In cazul ultimei, a mentionat ca "este pacat de geam", si sa-i spuna sa-l deschida inaintea monentului decisiv... Inca o data, bravo (Carmen, nu?)!

Unknown spunea...

[b]De ce nu-i faceti reclamatie la decan daca va arunca telefoanele pe geam?[/b]

pentru ca probabil le ocnfisca telurile la toti idiotii la care le suna in timpul orei.

Alecs spunea...

Hai ca ti-ai tras un trafic de nu se poate. Recomand pe viitor sa scrii si despre Comani si despre Hari si cine iti mai pare tie personaj de nuvela si rupi trafic.ro in doua.ha-ha(isi zisera curcile)
In fine, treaba e ca bati campii. Si o sa argumentez ca sa vezi unde bati campii:
Omu are nevasta. Sotia lui este plecata in Anglia. Nu cu altul, cum ai putea specula dupa acest comentariu ci in cine stie ce interes de serviciu/studiu or something. O fi frustrat, dar nu plange singur in garsoniera pentru ca sta la casa. Are si copii! Deci nu-i chiar asa indezirabil.
N-arunca nimic pe geam. Ar fi plin biroul lui Coman la consultatii cu studenti care-si revendica banii pe telefoane. Ai vazut tu vreunul? A mai facut si pe la laboratoare gluma cu "Ia-o pe cutare colega si arunc-o pe geam ca nu o mai suport", dar glumea. Noi ne-am prins. Tu, vad ca nu.
Un an intreg ne-a spus ce subiecte delicate va aborda in test/examen ca sa nu facem o greseala stupida. Toata lumea a luat note mari la teste pentru ca erau lucruri pe care le ras-discutasem in laboratoare. Deci minti/exagerezi.
Te trimite sa-i iei shaorma sau apa cand iesi sa-ti iei si tu si te lasa sa cumperi pt toti colegii de grupa,sa te duci cu listuta si cu bani. Daca v-ar vrea morti, n-ar mai face asta. Zic
Un an intreg a facut misto de noi pe tema restantei ( O sa picati, o sa ma rugati sa va trec, sunteti varza/praf/etc, aveti nota doi toti) si la sfarsit la evaluare toti am luat note in jur de 7-8. Acu' n-oi vrea 10 ca in liceu cand era de ajuns sa intri pe usa ca sa treci materia.
Nu e singurul profesor care preda TV. Minti:))Si minti si urat chiar.

Si ca sa iti tai pofta de a ma porcai intr-un reply la comentariu , te anunt de acum ca nu-s fan Moraru, nu-s nici Moraru undercover si nici macar nu-l plac ca om. E misogin, nesimtit si are un simt al umorului deranjant. Dar tu tot ai exagerat.

carmesyta spunea...

cei care au avut ocazia sa il vada pe domnul Moraru in timp ce interactioneaza cu studentii inteleg, ceilalti pot doar sa isi imagineze, oricum domnul Moraru depaseste orice imaginatie.
@Stefan Panfili, multumesc pentru aprecieri, ma bucur ca ai comentat textul si din punct de vedere jurnalistic. Sper sa imi gasesc si un job unde sa pun in practica aptitudinile astea curand.

Anonim spunea...

Buna Carmesyta!

Sa o luam cu inceputul...si cu regretul meu a-ti face trafic pe un post atat de idiot. Cu blogul tau nu am nimic personal. De acest post ma voi lega.

Nu stiu daca mai esti studenta sau ai fost. Probabil moraru ti-a facut zile negre cum ne-a facut tuturor... si probabil iti mai face.

A fost insa singurul profesor la care am luat doi cu zambetul pe buze. Si am luat doi pentru ca am gresit o panoramare. Si stii de ce am gresit-o? Pentru ca aveam niste harburi de camere! Si stii ce? Nu a contat doi-ul ala amarat chiar daca stiam ca voi avea restanta.

Cladesti o imagine proasta unui om. Aduci acuzatii defaimatoare pentru care ar trebuie sa fii acuzata de calomnie. Stai linistita, stiu ce inseamna un blog. Un obiect de exprimare prost inteles de unii ca tine, un loc unde cei care habar nu au ce inseamna un blog pot defula prostia lor. Tu exact asta faci aici.

Asa cum a zis cineva inaintea mea, Moraru ii vede pe cei care nu au ce cauta la FJSC si le face viata grea. Probabil pe tine te-a mirosit. Si tu mirosi, chiar daca nu duhnesti a bautura sau a jeg ca majoritatea celor care calatoresc cu tramvaiul sau RATB-ul. Tu mirosi a prafumuri fine probabil, mirosi a aere de copil rasfatat care este mereu nemultumit de ce se petrece in jurul sau.

Stii de ce imi mai pare rau? Ca poate Moraru va fi nevoit sa iti citeasca aberatiile. Daca ai fi ajuns sa cunosti macar 10% din omul asta probabil acum nu ti-ai mai fi baut cafeaua la dorobanti cu prietenele tale ci ti-ai fi stors creierii la un scenariu de reportaj care sa te ajute sa treci fara dureri de cap.

Fir intins draga mea! Sper sa nu termini niciodata facultatea asta!

carmesyta spunea...

@alecs nu obisnuiesc sa ma explic, dar daca chiar vrei sa vezi ca nu mint, te invit sa accesezi orarul ( http://etajul6.ro/files/orar/orar.pdf ) si o sa observi ca toate cele 5 grupe care fac TV semestru asta, fac cu domnul Moraru. Eu nu am mai vazut alt profesor de TV anul asta, stiu ca au fost in anii trecuti, dar asta e irelevant

Anonim spunea...

exagerari. mi-a fost profesor

koma spunea...

nu m-ai convins. daca tot esti la jurnalism, pe langa pretentia minimala de a scrie corect[nu e cazul tau, vezi "rigo mortis" etc], ai fi putut atasa niste dovezi graitoare, ie. filmulete, poze, track`uri audio.

mai incearca! :)

carmesyta spunea...

asa este
am mancat un "r", o sa modific. In ceea ce priveste dovezile, sunt multe commenturi care confirma ce am spus...imi pare rau ca nu m-am gandit sa inregistrez diferitii profesori de seminar cu care am discutat. Am postat si orarul sa dovedesc faptul ca este singurul profesor de TV, iar in ceea ce priveste faptul ca sta sau nu la garsoniera, indiferent de cat de irelevant este, asta a spus chiar domnul Moraru la un laborator, ca locuieste in garsoniera. Gata, asta este ultima data cand mai dau astfel de explicatii, va las sa va faceti o parere fara sa mai intervin. Multumesc tuturor pentru commenturi, pentru ca ati avut o reactie, pentru ca va intereseaza.

Buddy spunea...

Solutia este urmatoarea 9nu e originala, am extras-o dintr-un banc):
faceti rost de numarul lui de telefon si-l terorizati cu apeluri vreo cateva nopti, intre ora 2 si 5. daca raspunde, intrebare trebuie sa fie aceeasi:
- Buna seara! Dormeati?
Daca raspunde "Da!" si raspunsul e invariabil:
-Iar noi invatam, tu-ti mortii ma-tii!

Anonim spunea...

Nu e nevoie sa te opresti din comentat...cei care il cunosc pe Moraru il accepta asa cum e. Pentru ca pana una alta este unul dintre cei care chiar au habar de televiziune. Daca ai urechi de ascultat si nu pentru agatat cercei, atunci ai sa vezi ca ai ce sa inveti de la el. Si eu am luat 2, si eu am avut restanta dar nu pentru ca invatasem si a avut el ceva cu mine, ci pentru ca am facut greseli grave. Sigur, uneori este exagerat, insa chiar si asa a fost unul din cursurile la care ma duceam cu placere, nu cu frica, si la care radeam cu lacrimi uneori, pentru ca daca nu ai simtul umorului nu ai cum sa il intelegi. Cat despre acuzatiile ca este frustrat...sincer nu stiu cine este mai frustrat. Tu care preferi sa te descarci si sa ataci pe cineva pe la spate, sau el, care se leaga de toti studentii incompetenti care se cred mari si tari in facultate. Pe bune, ai ceva cu omul, du-te si spune-i in fata ce ai de zis. Nu ai tupeu, inseamna ca esti una din tintele preferate, tocmai din acest motiv.

Anonim spunea...

Va tot citesc, de cand am descoperit postul... si ma intreb: voua chiar vi se pare NORMAL tipul acesta de comportament? Nu neg, o fi un om instruit, care chiar stie ce vorbeste - cinste dansului pentru asta!.

Insa chiar nu vi se pare ciudat ca urla si are reactii, din ce citesc, uneori disproportionate? Chiar sunteti de parere ca asa ar trebui sa se comporte un cadru didactic?

Tot eu postasem mai sus intrebarea 'ce s-ar intampla daca ar preda in strainatate?'. Incercati sa va ganditi la asta... cu siguranta, in alta tara nu s-ar tolera asa-ceva. De ce, de normal ce este un asemenea comportament?

Autoarea a fost subiectiva, de acord. Dar nici cu voi, sustinatorii d-lui Moraru, nu mi-e rusine.

Anonim spunea...

Horia Moraru e unul dintre cei 3 profesori din FJSC de la care eu am invatat ceva concret.

Horia Moraru are o forma de umor aparte, imposibil de perceput de catre "noua generatie". Pentru ca presupune inteligenta ascutita si o forma de bun-simt pe care discipolii o aveau candva.

Horia Moraru mi-a dat un 10 si un 2 in timpul aceleiasi ore. 10 pentru ca am gandit, 2 pentru ca mi-am luat-o in cap si am spus o prostie enorma, capatand curaj. Ambele meritate.

Horia Moraru e una din putinele amintiri dragi din vremea facultatii.

Anonim spunea...

@ Dan D:

"noua generatie", intr-adevar, e mai putin dispusa la a indura si a sacrifica...timp, placeri, buna dispozitie, etc. pare mai mult preocupata de "Happy happy joy joy!".
insa, ne punem intrebarea: Horia Moraru chiar vorbeste cu studentii ca la mahala?? pentru ca, eu stiu ca intr-o institutie precum o universitate, bunul simt si educatia trebuie sa primeze. altfel, locul unui profesor "Terminator" este intr-o scoala elementara. sau...ajutatoare.

Anonim spunea...

Ionut, sa zicem ca Horia Moraru vorbeste mult mai civilizat, chiar si in momentele lui agresive, decat vorbesc pitzipoancele si titeii imediat ce el intoarce spatele ;)

Anonim spunea...

Fa un clip cu telefonul si .... up pe site pt ca altfel e o simpla poveste

Anonim spunea...

Sper ca FJSC-ista de fata stie ca e interzis in primul rand accesul la curs cu aparate de filmat sau de inregistrat si ca e chiar interzis prin lege sa filmezi sau sa inregistrezi profesorii in timpul cursului si sa ii publici undeva.

Horia Moraru are momentele lui de nebunie. E un prof. care spune exact ce gandeste si sunt sigura ca sunt profesori care gandesc acelasi lucru despre noi dar nu o afirma. Cerintele lui de curs mi s-au parut logice si normale...ca doar n-o sa filmezi un om de la gat in jos sau sa il "centrezi" in extrema dreapta. Sunt reguli de bun simt poate, dar pe care dansul le duce putin(mai mult) la extrem. Fireste ca imi e teama de ce va fi cu acordarea notelor, dar ma gandesc ca daca imi vad de treaba mea si ascult de sfaturile dansului, voi trece cu bine peste cursul asta. Nici mie nu imi place cum se manifesta, dar fiecare om e diferit, se impune in mod diferit.

Toata situatia asta imi aduce aminte de o faza in care era o conferinta de presa cu un mare politician(poate chiar presedintele, not sure). Si unei jurnaliste ii suna telefonul. Respinge apelul. Ii suna iar telefonul si ea raspunde. In acel moment politicianul nu mai spune nimic si pleaca fara sa mai dea declaratia.

Concluziile le trageti singuri.

@Diana: Draga mea, irelevant sau nu, cred ca e mai important sa scrii faptele reale intr-un articol.

@Carmesyta: In semestrul 2 Dl Moraru va avea cursuri la anul 3 si laboratorul de TV va fi predat de ceilalti profesori de TV. Imi pare rau ca l-ai nimerit tocmai pe dansul. Am prins si esenta textului, dar am preferat sa o ignor pentru ca defulari de acest gen nu ma misca in vreun fel.

In pozele lui de pe Hi5 pare un om normal.

Anonim spunea...

buna seara


eu am fost colega de serviciu o scurta vreme cu numitul domn...moraru.

in scurta lui calatorie prin televiziune...se purta la fel de misogin cu femeile.

desi este casatorit...eu am fost agresata cateva luni buni, doar pentru ca sunt blonda si lui ii plac blondele....imi promitea zilnic, blondo, azi de te f...

deci va dati seama ce educatia aleasa are.

si da, va pot confirma ca are relatii sus puse, atat de sus, ca trec dincolo de universitate si rectorat...ajung printr-un anumit partid politic aflat acum la conducere

nimic nu e intamplator

Unknown spunea...

Machere camerysto, ma tem ca va trebui sa te rog sa vii la mine tinand de manutza cate un exemplar din urmatoarele categorii: una bucata ins ramas fara telefon pe motiv ca i l-am aruncat eu pe geam ; una bucata individ care sa fie capabil sa se uite in ochii mei si sa spuna ca a primit nota pe baza temperaturii ciorbei; una bucata individ care sa poata sustine privind in ochii mei ca a primit 2 pentru un alt motiv decat cele pe care vi le-am comunicat la primele laboratoare, si mai ales, ti-as fi recunoscator daca mi-ai aduce un ins care sa poata spune ca a suferit oarice pentru ca mi-a atras atentia ca e deranjat de modul in care am vorbit cu el/ea.Ti l-as recomanda pe tanarul Cautis de la Catavencu.Ala o sa moara cu idea ca de-aia a luat 6, nu pentru ca nu stia nici macar de 5.In rest...eu as zice sa astepti sa vezi cum arata un test, si abia dupa aia sa deschizi subiectul.DAca tu, sau oricare alta colega de-a ta v-ati simtit jignite ca femei, imi cer scuze si imi recfunosc mitocania(pe care uneori n-o prea controlez, si nici n-o sesizez decat atunci cand e prea tarziu).Altfel insa...iti promit ca la orele mele n-ai sa gasesti niciodata atmosfera de casa de creatie.Asa cum n-ai sa gasesti nici in meseria pe care vrei s-o practici, oricare ar fi aia.Pe partea cealalta, dupa cum au apucat sa constate o parte dintre voi, incepand de anul asta am renuntat sa va mai corectez pozitia in fata camerei ca sa nu va mai plangeti, ca va pipai/hartuiesc sexual daca umblu bland, sau ca va bat daca mi-s oleaca mai dur.Si daca eu iti demonstrez si ca nu-s nici finul, nici ruda cuiva din facultatea asta, ce faci?Te retragi din facultate si dai o declaratie scrisa, autentificata la notar, ca nu te vei apropia in viata ta de o redactie, ori "asimilabila acesteia" la mai putin de un kilometru?Si daca iti mai demonstrez si ca in semestrul 2 laboratoarele tv vor fi tinute de 3 (TREI)profi completezi declaratia si in vederea unor vieti viitoare?Cum nu cred ca esti capabila de asa ceva...Oricum, ar fi pacat sa ti se piarda condeiul.Nu-i mai simplu sa insulti de sub plapuma anonimatului?Nu-i asa anonimo care n-ai invatat sa manuiesti o camera(drama e alta : ca n-ai realizat ca era imposibil sa inveti asta in 3 sedinte)?
Gazooo!Tu inca nu te-ai prins ca nu dau note pe glume sau pe nervi?Si camerysta inca n-a avut ocazia sa-l ia, ca e abia la inceput.Sau...Ete ma ca nu-mi aduc aminte la ce grupa fu treba aia cu incalzitu' gaufrei pe spot!Ca saptamana asta au fost ceva depasitori de dead-line.
Stiu ca va cer prea mult, dar, in conditiile in care eu nu mi-am propus nicio secunda sa ajung cel mai popular prof din scoala, si, deci, meciurile vor continua, v-as ruga sa va limitati la persoana mea.Dupa cum nu cred ca e problema cuiva unde si in ce conditii am sa mor(Ei, da!Sunt toate sansele sa mor inaintea voastra!).
Diana, ce patzisi, recent cu mine si e asa de greu a spune?Poate daca-mi suni un clopotel...
Gabrielapavel, crede-ma ca la ora aia si eu aveam ziua gata stricata.Dar cat timp va mai exista un fost student care sa ma sune( buddy, numarul meu e public, il dau eu la prima ora, nu tre' sa se chinuie sa-l afle) sa-mi multumeasca pentru ce am facut pentru el, inclusiv pentru ca am tipat la el atunci cand trebuia, am sa consider ca mi-am facut treaba.Si crede-ma, dar telefonul asta conteaza pentru mine mai mult decat 100 de injuraturi facute in public.Si telefoanele astea m-au facut sa incep aici al 15-lea an, cu riscul sa mai stric zilele a inca 130 de studenti.
Cineva propunea un exercitiu de imaginatie in care eu as fi predat in alta tara.Ce-ar fi sa mutam exercitiul si asupra voastra.Hai sa ne imaginam ca aruncati pe piata vorbele pe care le-ati aruncat aici si acum.Si nu ma refer la insulta pura de tip frustrat, nesimtit, badaran, si chiar misogin( p-asta o resping categoric!!!bag sama ca habar n-aveti semnificatia termenului), und viele andere.Unele dintre ele, poate, indreptatite.In cel mai fericit caz, ramaneti someri.
Veste mare pentru voi: In noaptea de marti spre miercuri mi-a fost furat scuterul.Bucurati-va!!!
Sa auzim numai de bine, ca de vazut pe-aici, nu ne mai vedem.

Anonim spunea...

Domnule profesor, nu e anonima Carmesyta. Se vede poza ei pe blog:) In al doilea rand...respecte pentru raspuns. Si in legatura cu gluma...stiti si dumneavoastra sincer ca daca cineva face o gluma proasta sau mai degraba nesimtita, il controlati la tema si daca a mai si facut-o varza...e de rau:) E normal oricum. Nu va amarati cu ce scriem noi pe aici. Nu merita. Aveti dreptate....telefoanele alea de la fostii studenti spun tot.Asa imi spun si mie profii mei de la liceu...(Vedeti ca si Zoso tot despre dumneavoastra scrie)

carmesyta spunea...

@horia domnule profesor, va multumesc pentru comment si pentru ca mi-ati anagramatizat numele. Nu am afirmat eu ca aveti relatii asa ca nu o sa dau eu nicio declaratie pe propria raspundere. In rest, va multumesc pentru lectia de jurnalism pe care fara voie ati predat-o, mie si celor care au inteles ca nu trebuie sa taci daca ceva pare a nu fi in regula. O sa avem probabil ocazia sa discutam, desi nu cred ca asta conteaza. Sunt sigura ca desi spuneti ca nu vreti sa fiti cel mai populat prof din facultate, ce s-a discutat in ceea ce va priveste v-a atins, are o oarecare importanta. Eu sunt anonima, nu am numele sonor pe care il aveti dumneavoastra, daca as fi scris despre mine nu si-ar fi dat nimeni cu parere, eu nu am reusit sa marchez existenta vreunui student. Stiu ca v-ati simtit atacat, poate ar fi trebuit sa scriu textul intr-o maniera obiectiva, dar poate asa a inteles toata lumea ce impact poate un profesor sa aiba asupra studentilor. Nu suntem copii, nu o sa incepem sa plangem si nu o sa va cerem iertare, o sa inghitim orice, sau o sa ripostam cu orice risc. Daca pentru dumneavoastra conteaza atat de mult parerea fostului student care va multumeste ca l-ati invatat TV, de ce nu conteaza si parerea celor care nu sunt de acord cu atitudinea dumneavoastra? Nu apreciati decat laudele? Daca o rigla pe spate este considerata constructiva, de ce nu ar fi si acest post, impreuna cu toate commenturile? Daca fostii dumneavoastra studenti au invatat ceva in momentul in care au primit o rigla pe spate, de ce nu ati putea si dumneavoastra sa invatati ceva din cele ce s-au discutat?
Nu o sa vina studentul al caruit telefon a fost aruncat pe geam, si nici cel care a primit doi ca a fost ciorba rece sa ateste ce am spus eu, pentru ca ei au trecut peste asta, au tacut atunci si o sa taca si acum.
Cu riscul de a ma repeta, va multumesc pentru reactia, sper ca nu ati inteles textul ca pe o insulta, ci ca pe o riposta. Va multumesc pentru lectia primita, ma inclin, si ne vedem cu siguranta p'aici.

Anonim spunea...

Libertate de exprimare prost inteleasa. Atitudine prost inteleasa. Abordare idioata.

Draga mea... oricine ai fi, orice ai face, orice vei face, tine minte cateva lucruri.

1. Niciodata nu ai sa poti sa citesti Catavencu si sa intelegi acea revista.

2. Niciodata nu ai sa reusesti sa te prinyi prima de bancuri

3. Spui, cu mare seninatate si profunzime, "nu suntem copii". Dear, esti un copil. Probabil ca te asteptai sa primesti in facultate un bilet la opera sau un sejur la cercul de literatura universala pe care il frecventai in clasa a doispea. Ghinion.

4. Stii care e diferenta dintre Moraru si unii de care o sa te lovesti prin redactii? Faptul ca profesorul despre care vorbesti stie sa faca diferenta intre ce i se da si ce are. In redactie vei fi agatata de unii care nu or sa te lase pentru ca e mai la indemana sa continui sa crezi ca un ins poate sa invete decat sa te gandesti ca daca il dai afara va trebui, probabil, sa incepi de la zero.

5. Stiai ca un jurnalist face ochii mari-mari si vede in multe-multe colturi ale situatiei? Dezlipeste rimelul ala si incearca sa abordezi problema altfel

si, finally,

6. Ai invatat, la un curs anterior, faptul ca fiecare informatie poate fi prezentata publicului din unghiuri de abordare diferite. Pune mana, scoate un titlu din tolba plina pe care o ai, si apoi incearca sa scrii inca o insemnare pe blog in care sa imi arati punctele forte ale lui Horia Moraru. Daca poti, ai tot respectul. Daca nu, Politehnica e peste drum. De statia de metrou care duce la gara vorbesc.

Hai ai nostri!

carmesyta spunea...

@margot
ANAGRAMÁ, anagramez, vb. I. Tranz. A schimba ordinea literelor unui cuvânt pentru a obţine alt cuvânt; a transcrie sub formă de anagramă; a anagramatiza. – Din anagramă.

http://dexonline.ro/search.php?cuv=anagramat

Anonim spunea...

@carmesyta: Dupa cum spunea si "fosta studenta la fjsc" ne-am gasit noi generatia aia de plapanzi care dezvolta fobii la ton ridicat si la glume cu blonde. Arunca Moraru cu telefoae pe geam? Come on! E penibil sa afirmi asa ceva. Eu l-am filmat o data si m-a vazut. Mi-a luat telefonul, a sters filmarea, m-a amenintat ca am ramas fara el si la sfarsitul orei mi l-a dat. Alta data stateam cocosat cand ma filma si mi-a dat usor doi pumni in spate si abia atunci am reusit sa filmez corect rahatu' ala de 2 min. Tzeapa ta/voastra ca pluteste o atmosfera de frica (cat de grafic, nu?) in laborator. Eu si alti colegi de ai mei glumeam mereu cu Moraru si nu ne mai manca ochii sau ne arunca telefoanele pe geam.
Ca sa nu o lungesc prea mult iti mai zic ca Mararu este un profesor bun pe care il tii minte toata viata. Eu de la el am invatat ce e ala balans de elb si pot acum sa agat fete cu canon-uri prin Herastrau. Sunt curios daca faci vreo materie cu Raluca Radu sau Aurelia Vasile...daca Moraru este atat de rau, ele cum sunt?
@gazutza: Ai o limba foarte antrenata la cate dorsale ai pupat, pupi si vei mai pupa. Pey bine mah gazutza torni tu o colega atat de usor ("Domnule profesor, nu e anonima Carmesyta. Se vede poza ei pe blog")? Daca speri intr-o nota mare sau vrei sa fii remarcata sau vrei sa-ti lansezi un album te anunt ca Moraru nu este genul de om care sa puna botu la linguseli dastea libidinoase. Foarte maron commenturile tale!

Unknown spunea...

@carmesyta Mai intai tre' sa-ti cer scuze ca ti-am pocit numele.As avea ca scuze ora tarzie si orele petrecute la politie ca sa declar furtul scuterului.Daca tine, bine, daca nu...Altceva mai bun n-am.
In al doilea rand, eu niciodata nu predau fara voie.Numai ca tu iar n-ai priceput.Ideea era ca nu e bine sa taci atunci cand ceva NU E in regula, nu atunci cand NU PARE.
In al treilea rand, stai linistita ca, oricat as fi de primitiv, nu pot interpreta raspunsul tau ca pe o insulta.Ceea ce nu se poate spune despre postul initial.Si chiar si asa...Daca te-ai fi limitat la insulta,adica la a-mi lipi niste etichete care, pana la urma, reprezinta opinia ta, si care trebuie respectata de oricine, ai cuvantul meu ca nu as fi raspuns in niciun fel, chiar daca gestul tau poate fi privit si din alte unghiuri.Numai ca tu ai mers mai departe.Ai trecut la acuze.Iar astea...Ehei!Aici nu-i chiar atat de simplu cum crede lumea...Pentru ca tu n-ai sa poti gasi niciun ins care sa fi ramas fara telefon, care sa fi patit ceva pe baza de ciorba, ori shaorma(sau cum mama naibii s-o scrie!), un viele andere.Dar stii care-i culmea?"Se stie" ca lucrurile stau asa.Dupa cum "se stie" ce Moraru e finul lui Coman.Dupa cum "se stie" ca-mi plac blondele.Stii ceva?Daca tot esti nteresata de viata mea privata...Nevasta-mea e bruneta.Asa era si cand m-am insurat si nu-mi doresc s-o vad altfel, decat, cel mult, carunta.Daca mai apuc.Si e una din cele mai stralucite minti pe care le are tara asta in clipa de fata( de fapt n-o prea mai are...), si e una din putinele femei care pot fi si numite asa.Pentru ca simplul fapt ca iti incepe CNP-ul cu 2, nu te face automat femeie...Pana de curand "se stia" ca la un proif de pe la noi se trece numai contra cost.Pe cadouri colective, de grupa sau de an.Numai ca stii ceva?Nimeni nu i-a dat vreodata macar un leu vechi, sau un ac de cusut.Parerea mea e ca-i insulti si pe colegii tai la fel de tare ca pe mine atunci cand ii acuzi de lasitate.
In rest...nu cred ca e dovada a setei de popularitate(sigur se va gasi unu' inteligent si critic sa-ti atraga atentia ca nu vreau sa fiu "populat", asa cum ai scris tu) faptul ca am raspuns atunci cand cineva m-a calcat in picioare.Stii ceva?Citeste-ti cu atentie postul initial, dupa care du-te in fata oglinzii, priveste-te in ochi si spune-ti cu glas tare ca intre gestul tau si comportamentul pe care il blamezi la mine exista foarte multe diferente in afara de numarul decibelilor.Si eventual de eleganta cuvintelor folosite(ASTA IN FAVOAREA MEA).Dupa care, daca esti in stare, te astept oricand sa discutam.Pe viu.Altfel, vei ramane o anonima, dar nu din cauza sonoritatii numelui, ci din motive de scuipat de prin unghere intunecoase, capabile sa ne ascunda identitatea(personal, n-am gasit alta poza decat superpromotia la pate de ficat).
Pe scurt, asa cum spuneai prin alte parti, ai tot dreptul sa te plasezi in randul celor car me contesta, care nu ma plac, ori care se intreaba ce caut in invatamant.Iti mai spun o data: scopul meu principal nu e sa ma fac placut. iubit- si, culmea! - nici macar cat de cat apreciat pozitiv.Tot ce vreau e sa va trimit de aici cu o urma de atitudine de jurnalist.Nu neaparat de televiziune.Ar fi suficient sa intrati in tabara celor care nu-s de acord cu zicala "Nu lasa adevarul sa-ti strice un subiect bun".In cazul tau...Dar nu disper, suntem abia la inceput.Si ceva semne de ameliorare parca-parca s-ar vedea.Oricum, fii sigura ca aici, in virtual, din pedeveu' meu, s-a spus tot ce era de spus.Numai bine.

P.S. Te invit de pe-acum la inmormantarea mea ( nu ca m-as grabi, dar nu se stie niciodata...).S-ar putea sa ai surprize! :))

Anonim spunea...

dl minunat profesor...

nu iti amintesti de telefoane aruncate pe geam si de ciorba rece?

pai sa iti reimprospatez memoria...

am absolvit fjsc in 2006, am avut onoare cursului tinut de dvs prin 2004-2005

nu mai tii minte ca mi-ai azvarlit telefonul pe geam ca a sunat in timpul orei. nu fusesem la primul seminar si ratasem regulile despre cum nu trebuie sa sune telefoanele.

se pare ca ai uitat dl moraru....era un nokia 3310, faceai misto de mine ca arata ca un sapun...

oricum, ai fost domn, mi-ai dat cartela inapoi sa nu imi pierd numerele. m-ai intrebat cu ce se ocupa parintii si afland ca provin dintr-o familie instarita ai zis ca imi permit alt telefon, ca oricum ala era naspa.

ai uitat asta?

sau ai uitat cand te-ai enervat ca ma strambam fara voie in fata camerei si ai vrut sa ma strangi de gat un cablu? totul se intampla in fata colegilor mei, care radeau ca prostii, li se parea amuzant.

ei bine, mie nu mi se parea.

te faci ca ai uitat. nu o cunosc pe tipa care tine acest blog, un fost coleg mi-a dat linkul, dar pot confirma....ca DA, dadeai 2 pe ciorba adusa rece, le-ai dat catorva colegi, urlai ca tampitul la noi, ne spuneai ca locul nostru e la cratita si ne jigneai.

si acum ai tupeu sa iti aperi cauza, vierme ce esti. te simti acuzat de lucruri false...cred ca incepi sa ai probleme cu memoria.

am fost studenta ta si nu am invatat nimic de la tine...ma stresa laboratorul tau pentru ca nu stiai sa vorbesti calm, zbierai ca nebunul. erai obositor.

probabil o sa te intrebi de ce nu ma semnez....nu are importanta, cred ca o sa iti amintesti cine sunt....

S.

Anonim spunea...

Colega, nu cumva uiti tu ca la sfarsitul orei ti-ai primit si telefonul.E o diferenta intre aruncat pe geam si PUS pe geam.Nu crezi?Mi-ar fi rusine de mine sa-ti spun tot ce meriti.Minti cu nerusinare , si asta e destul.Nici eu nu m-am omorat dupa el, dar de aici si pana le ce faci tu, e aceasi diferenta ca intre telefonul confiscat pentru cateva ore si pus pe geam si telefonul aruncat pe geam?

Anonim spunea...

Fii amabila, am vazut comment-ul unui fost coleg de-al meu mai devreme. Chiar mi-a spus c-o sa comenteze si acum nu-l mai vad. De ce l-ai sters?

carmesyta spunea...

@ana daca rares este colegul tau, a fost singurul comentariu sters pentru ca a folosit o serie de injuraturi foarte urate. Eu nu postez asa ceva pe site. Il astept pe colegul tau sa revina cu un comentariu decent.

carmesyta spunea...

@rares

Mda..am citit toate comment-urile lasate la acest post. Nu stiu cine e aceasta Carmen si nu prea conteaza.
A mai spus cineva mai sus, am impresia. E doar o fata slaba. Si cand spun slaba, ma gandesc la sensul figurat al cuvantului. O sa si exemplific.
Astfel, toti prietenii mei din facultate ( si cand spun toti, pot sa dau si nume: baietii de la 15 Grade, Livius, Jefe, Stefan, Andu, Cezar, etc ) s-au descurcat cu toi profii. De ce? Pentru ca noi am putut. Pentru ca nu am fost niste dornice cu bani ca sa ajunga 'pe sticla' si nici niste care lingeau si pupau pe orinde, cum ar fi Gazutza.
Despre tine, Carmen, pot sa spun ca vorbesti prostii. Am facut si eu cu Moraru si crede-ma cand iti spun ca nu am fost o grupa de fraieri. Nici baieti, nici fete. Aveam in grupa o blonda, 'pitzipoanca', cum ar zice unii. Te asigur ca se distra de minune la ora lui Moraru si vorbeau despre orice, folosind orice tip de limbaj. Daca tu esti proasta si nu te adaptezi, ia-te de mana cu Gazutza si mars in alta parte, nu la o facultate unde trebuie sa fii si mai intepat, dar nu foarte mult, ca ti-o iei ( Livius stie :D ).
Vine si Gazutza cu comment-urile ei. In primul rand, vita asta care scrie intr-un mod jalnic la ziarul la care se da mare ca lucreaza, acest care face de ras facultatea asta, vita asta ar trebui sa inceapa sa-si tina gura si prostiile pentru ea. Data viitoare, opresc masina si va calc in picioare si pe tine si pe prietenul tau. Nu mai comentati, dupa ce tot voi traversati prin mijlocul strazii.
Horia Moraru e way above multi din facultatea aia. Vrei ceva naspa? Du-te si fa ore cu Aurelia Vasile si vorbim dupa aia.
Asa e felul lui de a fi. N-am auzit sa fi aruncat telefoane pe geam. De dus, m-am dus si eu si am luat shaorma si nu m-am suparat. Daca esti incuiata, n-ai cum sa faci nimic. Si aici nu ma refer doar la facultate.
Moraru nu e ruda cu nimeni din facultate. Si, mai ales, nu asculta de nimeni din facultate. Daca nu crezi, iti demonstrez si asta. Are coloana vertebrala, iar tu nu ai si nici n-o sa ai. Tu plangi ca tipa la tine. De ce nu te iei in fata de el? Nu-ti da mana?
Vrei sa fii tratata ok? Analizeaza-te! Sau noi suntem prosti, aia care spunem ca Moraru e caterinca si ca ai ce invata de la el? Ai grija ce raspunzi, s-ar putea sa dai in multi.
Vorbesti ca sa nu dormi. Horia are sotie, are copii, are caini frumosi ( unul din ei e la mine ), sotia lui il iubeste foarte mult ( spun asta pentru ca am vazut ), iar tu il faci frustrat pe un blog. Dar..tu esti mai tare. Ia-te de mana cu Gazutza si , cu tot cu ea!"
Asta este comentariul, imi pare rau ca nu am putut sa il postez in intregime, dar se pare ca Rares a putut sa dea un comment si fara sa injure.

Anonim spunea...

Frate, ce tinta are Moraru! Sau e campion regional la aruncarea telefonului cu efect de bumerang? Iata ce citii mai devreme:

30 octombrie 2008 16:56
Anonim spunea...

"nu mai tii minte ca mi-ai azvarlit telefonul pe geam ca a sunat in timpul orei."

Mai apoi, pe firul epic:

"oricum, ai fost domn, mi-ai dat cartela inapoi sa nu imi pierd numerele"

Asadar, profesorul Horia Moraru e dotat cu o capacitate motrice care ii permite sa azvarle nervos un telefon (fie el un Nokia 3310) de la etajul 6 al unei cladiri, dupa care mobilul zburator se intoarce pentru a-i fi extrasa cartela purtatoare de "numere" si inmanata, intr-un cu un gest teatral, inlacrimatei posesoare.

Blondina S., pe vremea cand la FSJC se dadea un examen de admitere serios, candidatilor le era testata capacitatea de a construi coerent o...naratiune. E evident ca tu ai scapat cumva de acea proba. Intrucat povestirea ta fie e prost relatata (nu surprinde momentul cand, turbat de furie, Horia Moraru extrage tacticos cartela din telefonul care suna, inainte de a-l arunca pe fereastra-credibil, nu?!), fie denota ca proful de TV e campion regional la aruncarea telefonului cu efect de bumerang. Ori, cumva, dupa ce a efectuat aruncarea, a bobinat repejor pe scari, ca in desenele animate, prinzand mobilul jos pentru a-i extrage cartela? :)

Anonim spunea...

Observ ca s-a trecut de la: "Horia Moraru=frustrat marginalizat toata viata, batut de parinti si colegi, care adoarme plangadu-si de mila" catre: "ce s-a discutat in ceea ce va priveste v-a atins, are o oarecare importanta. Eu sunt anonima, nu am numele sonor pe care il aveti dumneavoastra, daca as fi scris despre mine nu si-ar fi dat nimeni cu parerea, eu nu am reusit sa marchez existenta vreunui student".

Intotdeauna am admirat consecventa. ;)

Monyk spunea...

Deci... Sunteti dusi oameni buni. Adevarat ca Moraru face multe mistouri de genul hai arunca-te pe geam, mai da cate un bobarnac in cap cand comentezi aiurea (eu una mi-am luat-o).
Dar... sa fim seriosi. Este un om grozav si nu vreau sa fiu exagerata. Pentru mine cred ca a ramas singurul prof din FJSC la care ma gandesc si acum cu drag cand imi aduc aminte de facultate. Nu am facut decat sa ma supun regulilor impuse din prima (a fost corect, a spus ce asteapta de la noi. E alegerea ta daca te supui sau nu) si sa glumesc in limita bunului simt. E adevarat ca iti trebuie putina inteligenta sa intelegi anumite glume ale lui. Ceea ce clar tie, care ai scris postul asta si unora dintre comentatori, le lipseste cu desavarsire. Singurul pacat a lui domnu Morar este ca v-a lasat sa intrati in facultatea aia cu asa o inteligenta artificiala.
Lui Moraru ii sunt datoare cu singurele lacrimi de fericire din facultate, cand am luat primul 9 la el la curs (uite ca nu e nota 6 cea mai mare nota). Si pentru bomboanele pe care mi le dadea din buzunarul costumului lui Mos Craciun (in care se imbraca tot pentru studenti in fiecare an) Nici macar la admitere nu m-am bucurat atat cat m-am bucurat la cursul lui. Nu am fost vreo preferata, a urmat si un 3, si un 10. Drept dovada ca se poate. Daca meriti, bine. Daca nu... scuipa-ti frustrarile pe bloguri, ce sa-ti zic mai mult?
Oricum, banuiesc ca scopul tau a fost atins: n-ai avut in viata ta atatea vizite sau commenturi. Ar trebui macar pentru asta sa ii multumesti.
Acum chiar nu am timp si sunt prea revoltata, incerc sa nu te jignesc asa cum ai facut tu cu Domnul Moraru. Dar promit ca voi scrie curand si eu un post despre asta. Asa, ca sa intelegi. Din al tau oricum se citeste doar frustrare.

Anonim spunea...

Tocmai ca NU il cunosc si asta imi da posibilitatea unei opinii obiective. sunt cateva persoane care aduc acuzatii grave si din cate imi dau seama nu toate au o baza. oare toti fostii studenti ai Domnului Moraru sunt la fel ca dansul de ii iau apararea? toti recunosc ca este un "personaj". dar de aici pana la atacuri la persoana, injurii si altele, este drum lung.
Gaza, nu te mai ataca draga mea, mai bine ai pune tu manutele tale sensibile la munca. banuiesc ca lucrezi si tu pe undeva si nu esti platita sa te enervezi inutil pe bloguri.

Anonim spunea...

draga, tu nu ai inteles nimic din viata asta, si ma gandesc cu tristete ca pe viitor nu vei fi decat o particică din marea asta de incuiati si negativisti de pe la noi.
domnul moraru insa este printre putinii profesori cu care am putut vorbi deschis, m-a ajutat cu sfaturi, cu lucrarea de licenta, cu practica sau chiar cu tips-uri pt job. cei care il cunosc mai mai bine imi vor da dreptate cand spun ca el nu se straduieste cand vede ca nu are cu cine...

Anonim spunea...

Mama, jur ca nu-mi vine sa cred ca postez aici. Dar hai, am fost pusa si in situatii mai penibile asa ca nu ma plang.

Nu stiu cum sa incep...printr-o injuratura, o ironie sau sa-ti spun direct cam cat de idioata consider eu, acum la cafeaua de dimineata, ca esti.

Blog de trafic si atat. Consumerism primitiv. Decenta zero. Horia Moraru a fost omul care m-a format pe mine (si nu numai pe mine) si singurul lucru pe care in mod cert si fara dubii il pot spune despre tine este ca faci parte din acea categorie de pseudojurnalisti fara pic de bun simt. Pentru ca si daca lucrurile insiruite de tine ar fi fost adevarate este sub decenta unui om sa faca trafic cu asa ceva.

Asa ca mars la Libertatea! Vad ca te pricepi.

The Post-it Handler spunea...

Ma asteptam la cine stie ce dezvaluiri despre FJSC in momentul in care am vazut linkul...si cand colo dau peste o "compunere" scrisa cel mai probabil de o actuala studenta si "victima" de-a lui moraru. Ca sa ne lamurim. Am terminat acum un an jumate. Si pe vremea cand eram studenta Daniela Zeca Buzura, MOraru si Madalina Balasescu predau TV. Asta ca sa lamurim chestia cu cine preda si cine nu la FJSC. Zeca Buzura este cea mai calificata pentru a le vorbi studentilor despre munca in TV, este ea insasi o scoala de jurnalism TV. Nu sariti... e doar parerea mea. Am spus-o ca nu cumva cei care vad posturile anterioare sa traiasca cu impresia ca la FJSC treci ca prin apa. Nu neg ca Moraru e mitocan. Ca face glume deplasate. De altfel, cam tot ce au mai spus restul fjsc-istilor este adevarat. Supliciile pe care le induri la orele lui sunt insa o picatura intr-un ocean fata de ce ti se va intampla intr-o redactie adevarata. Crezi ca se sinchiseste cineva de tine intr-o televiziune adevarata, crezi ca se va gandi seful tau atunci cand vei veni cu un jeg de material sau cand vei rata filmarea sa iti vorbeasca pe un ton prietenos? Daca da, lasa-te acum de meseria asta inainte sa te apuci de ea. Iti faci tie un bine si viitorilor tai colegi de suferinta unul si mai mare.

PS: MORARU e unul dintre putinii profesori care accepta o critica. Eu stiu asta cel mai bine. Mi-am spus punctul de vedere clar si raspicat fata de metodele sale de predare cel putin indoielnice in plin curs. Omu' m-a ascultat. Si-a cerut scuze si asta a fost. Dupa ne-am mai vazut de zeci de ori prin facultate si nu s-a intamplat nimic. PUNCT.

carmesyta spunea...

da, am sters toate commenturi off topic.

Anonim spunea...

extraordinar tocmai am venit de la un examen si eram ku moralu la pamant da ma inveselit rau povestioara asta

Anonim spunea...

a si sunt pui :D:))

Anonim spunea...

Sa va zic eu una foarte misto.... Aveam o colega care il mai intreba pe profu ce nu intelegea. Si profu ne-a zis "daca n-o aduceti pe asta moarta la examen, in fata usii, nu va trec"... Si nu ne-a trecut... In fine. Tot aceleiasi colege, i-a bagat sosetele lui in gura, ca sa nu o mai auda, si dupa aceea a bagat pixul in ea. Fain profu', nu?

Anonim spunea...

Imi pare rau ca am descoperit abia acum postarea... din pacate pot confirma mai toate lucrurile negative scrise despre Moraru, am facut FJSC intre '94 si '98. Mi se pare ca lumea aici pe blog inca a fost prea draguta cu el si cu descrierea lucrurilor pe care obisnuia sa le faca.

Anonim spunea...

Cui a scris acest blog, vreau sa ii transmit ca nu este asa. Dimpotriva ,el este un om care este bland. NU arunca telefoane pe geam, si multe altele... Ba chiar daca ajungeti sa il cunoasteti va veti da seama ca nu este dupa cum il descriu altii.

Anonim spunea...

Am o oarecare legatura cu FJSC,,, Nu are relevanta cum am ajuns sa am aceasta legatura cu FJSC...
Am o singura intrebare: daca faptele la care se face referire aici sunt adevarate (jigniri, aruncarea telefonului pe geam etc...) de ce de atatia ani nu a sesizat nimeni politia (pentru fapte care, din ceea ce s-a scris aaici, mie mi se par a fi de natura penala..) in legatura cu acest cadru didactic? O ancheta penala cred ca ar rezolva destul de multe lucruri si l-ar ajuta pe personajul in discutie - daca ceea ce se afirmaa despre el este adevarat - sa isi reconsidere un pic atitudinea fata de studenti si studente... Sau, dac nu o ancheta penala...cel putin o actiune civila in despagubiri....