joi, 9 octombrie 2008

Sanatatea spirituala

Cu totii avem parte de probleme de sanatate mai mult sau mai putin serioase. In momentul in care dam piept cu astfel de greutati, incercam sa identificam motivul si acesta pare a fi mereu un factor de mediu, unul genetic sau o coincidenta. Din punctul de vedere al metafizicii, orice problema fizica este in fapt o problema a karmei, un dezechilibru la nivel energetic.

Metafizicienii considera ca omul este un sistem informational- energentic foarte complex, din care doar cateva procente in reprezinta corpul fizic si nivelul constient, 95-98% reprezentand straturile informational-energentice ale subconstientului, atat de necunoscute noua ca si Universul insusi. Corpul bioenergetic contine toata informatia legate de om si de starea corpului sau, iar boala, caracterul si destinul se afla intr-o interdependena. Un dezechilibru la nivel energetic se traduce prin diverse afectiuni fizice care nu isi gasesc rezolvarea in tratamente conventionale sau, desi tratate, ele continua sa apara pana cand rezolvam adevarata problema.

S.N. Lazarev trateaza pe larg acest subiect in seria “Sistemul autoreglarii campurilor” si prezinta cazuri in care dezechilibrul energetic al parintilor este transmis copiilor si acestia au de suferit in timp. O suparare puternica a mamei in timpul sarcinii poate duce la diverse afectiuni ale fatului, fapt recunoscut de altfel si de medicina conventionala. De asemenea, sanatatea copilului depinde foarte mult de comportamentul mamei mai ales in ultimii ani inaintea nasterii. Multe deformatii ale campului informational sunt legate de tulburari de ordin etic si apara in momentul in care omul uraste sau este extreme de suparat pe cineva, si , desi se traduc in factori fizici, ele nu pot fi rezolvate decat prin iertare si acceptare. Exista o stransa legatura intre moralitate parintilor,a rudelor si psihicul si soarta noastra, iar copii pot influenta de asemenea campul energetic al parintilor. Boala nu trebuie privita ca o catastrofa, ci ca un avertisment asupra greselilor comise, asupra faptului ca pasim pe o cale gresita.

Una din legile esentiale ale Universului este aceia de a nu face rau nici cu gandul. La nivel energetic acesta se traduce prin faptul ca orice gand rau provoaca o deformare a campului energetic si de fiecare data cand gandim ca se poate intampla ceva rau, atragem nenorocirile, cu cat ni le reprezentam intr-un mod mai real, cu atat este mai mare si raul pe care ni-l provocam, iar cosmarurile cu care ne confruntam in mod constant sunt consecinte ale imperfectiunilor noastre spiritual.

Lazarev considera ca cel mai mare pacat pe care oamenii il comit in viata cotidiana este uciderea iubirii, in cele mai variate forme, prin reprimarea acesteia, prin neacordarea importantei cuvenite etc.In timp, acesta problema se poate rasfrange asupra noastra sau asupra celor foarte apropiati de noi. Cand bunastarea materiala este mai presus de cerintele spiritual, acesta satisfactie de moment este cladita pe moartea spiritual. Egoismul si lacomia nemarginita pentru bunuri materiale ucid sentimental cel mai important-iubirea.

Campul informational este primordial in raport cu corpul si ii determina acestuia soarta, caracterul si starea fizica. Prin urmare, se poate spune ca principala conditie a sanatatii fizice o constituie cunoasterea si respectarea legilor Universului. Trebuie sa fim la fel de preocupati de autorealizarea pe plan spiritual cum suntem preocupati de dezvoltare din punctul de vedere al carierei sau din punct de vedere financiar. Nu uitati sa nu ucideti iubirea si sa ganditi pozitiv, pentru ca doar asa putem atrage asupra noastra si a celor apropiati binele si sanatatea de care avem nevoie.

Niciun comentariu: