joi, 9 octombrie 2008

Cum ne ingrijim tenul in timpul iernii?

Datorita schimbarilor de temperatura, pielea noastra are foarte mult de suferit, asa ca trebuie ingrijita cu foarte multa atentie. Pe timp rece, pielea se usuca si are nevoie de mai multa hidratare ca oricand, asa ca iata cateva sfaturi pentru a avea o piele hidratata si sanatoasa indiferent de anotimp:

In primul rand trebuie sa ne pregatim pielea pentru sezonul rece prin alimentatie. O piele sanatoasa se mentine printr-o alimentatie echilibrata, fara excese, care sa contina din plin legume si fructe, pentru ca acestea la randul lor contin vitamina A. Aceasta din urma joaca un rol important in ingrijirea pielii si se gaseste din plin in morcovi, spanac, rosii, caise si prune uscate.

In ceea ce priveste produsele cosmetice, trebuie sa folosim o crema hidratanta dupa dus si de fiecare data cand simtim nevoia, o crema cu protectie solara pentru ca ultravioletele nu iarta nici iarna si sta in puterea noastra sa ne pazim de orice afectiune cauzata de acestea. Trebuie sa folosim creme nutritive, mai bogate in substante active, decat lotiuni Ar fi bine ca produsele de make-up sa nu fie pe baza de apa, pentru ca aceasta ingheata cand temperaturile sunt foarte scazute. Se recomanda folosirea fondului de ten, care protejeaza fata de intemperiile vremii si balsam de buze de fiecare data cand iesim din casa.

Nu uitati ca hidratarea vine in primul rand din consumul de lichide, asa ca incercati ceaiuri calde de tei, sunatoare si musetel, care au efect calmant si anti-irinant. Nu in ultimul rand, “specialistii” recomanda multa ciocolata calda si discutii fierbintii cu prietenele.

Niciun comentariu: